Preview Crysis 2
Blogy čtenářů Článek Preview Crysis 2

Preview Crysis 2

Vesmírná invaze se šíří dál a udeřila na nervové centrum naší civilizace. Zachraňte New York před mimozemšťany ve velkolepé střílečce Crysis 2!

Reklama

Vesmírná invaze se šíří dál a udeřila na nervové centrum naší civilizace. Zachraňte New York před mimozemšťany ve velkolepé střílečce Crysis 2!

 

Crytek opět snáší zlaté vejice

Datum jedné z nejočekávanějších her roku 2011 se blíží a tak pro Vás máme preview.Doufám, že nemusím blíže představovat studio Crytek, které nás již od vzniku zásobuje technologicky nejvyspělejšími kousky. Začalo to technologickým demem tzv. X-Isle ze kterého se vyklubala opravdu povedená FPS – Far Cry. Všichni nadále očekávali Far Cry 2 ovšem to přišlo až od Ubisoftu. Ano hádáte správně, už to nebylo ono. Ale naoplátku nás Crytek opět vhodilo na tropický ostrov, ale tentokrát ve hře Crysis. Která jako by se inspirovala ve Far Cry, ale Crytek chtěl mít svojí značku jelikož práva na Far Cry byla již prodána. V Crysis jsme se dostali do kůže Nomada – člena Americké speciální jednotky  využívající nejmodernější technologii. Oblek super vojáka – Nano suit. Tento oblek vám naskytne jedinečné možnosti, které z vás učiní nezastavitelný prostředek na splnění přání Americké vlády.

 

Městská džungle… New York, New York

S Crysis 2 se tentokrát nedostaneme do džungle. Cílevědomý Crytek si totiž nevzal nic menšího než samotný New York. Právě Americká metropole New York nám nabídne opět krásný audiovizuální zážitek jak je už u Cryteku známo. Tentokrát ovšem krom PC i na PS3 a XBOX 360. Právě z kvality konzolovích verzí má spousty lidí obavy. Bohužel právem, protože se bude jednat o první hru od Cryteku která vyjde na konzole. Mají se konzolisté na co těšit?

 

Někteří fanoušci Crysis mají z volby městské džungle místo té přírodní obavy, ale podle screenů, videí apod. se vůbec nemají čeho bát. New York vypadá úchvatně. Crytek nám také slibuje dobrou zničitelnost prostředí. Tu nám sice poskytlo už první Crysis, ale ve městě to nabere úplně jiné obrátky. Zničení mrakodrapů asi nečekejme, to ale místo nás obstarají mimozemšťané kteří budou zároveň našimi úhlavními nepřáteli. Zatím není známo koho ještě budeme mít v hledáčku, ale Crytek slibuje boj ve stylu všichni proti všem.

 

Tentokrát velkolepě

První díl Crysis málo koho zaujmul svým příběhem. Možná to bylo tím, že to byl první díl původně plánované trilogie. Někdo zase, že spíše řešili technickou stránku než příběhovou. Ač je to tak nebo tak, další díl to má napravit. Tentokrát se prý dočkáme epického příběhu. Někomu se příběh prvního Crysis zdál epický, ale tohle bude větší, silnější a intenzivnější. Moc toho o příběhu samotném zatím není známo, ale už jen první zmíňka stačila. Když si vzpomenu jakou paseku dokázala udělat jedna loď na ostrově, mám mráz po zádech když si představím co udělá plná síla této mimozemské civilizace na celé Zemi.

 

Nanosuit 2.0

Nebylo by to Crysis kdyby nám opět neposkytlo nejmodernější vychytávku pro vojáky USA - Nano suit. Tentokrát nám Crynet systems (firma vyrábějící tyhle obleky pro super vojáky) poskytl druhou verzi toho to obleku a ta nám tentokrát nabídne dokonce vylepšování obleku podle vlastních představ. Ano, konečně se dočkáme přizpůsobujícího obleku. Samotný oblek nám nyní poskytne také vylepšené funkce, které Crytek jednoduše odůvodnil že jsme u obleku neměli zatím aktivované všechny možnosti. Nicméně počet zůstává  - 4. Těmi jsou protentokrát tactical, infiltration, armor a power. Infiltrator nám nabídne více stealth hru což nám umožní zejména neviditelnost. Armor nám poskytne již známé absorbování spousty olova co do nás nepřátelé vysolí. Power bude kombinací síly a rychlosti. Nejlepší volba pro rychlé boje na blízko a nakonec Tactical. Tactical nabídne informace o nepřátelích, jejich výzbroji a další užitečné vychytávky na nejlepší taktiku. Z toho lze usoudit že o zábavu bude postaráno. Mimo našich schopností, tedy schopností nano obleku bude ve hře více zbraní než v původním díle což určitě všichni ocení.

 

Multiplayer

Multiplayer v prvním Crysis se celkem nepovedl, to si přiznali i samotní vývojáři a s datadiskovým samo-spustitelným přídavkem Crysis Warhead přišel i vylepšený multiplayer Crysis Wars. Ten přinesl náramnou zábavu a obrovské prodloužení herní doby. Crysis 2 nám tentokrát přinese ještě něco lepšího. Ačkoliv to bylo zakázáno, naše lidská povaha se nezapřela a na Youtube uniklo hned několik videí prezentující nám opravdu krásný multiplayer. Jakých módů se přesně dočkáme zatím není známo.

<object width="600" height="362"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2UcwqlYegbI?fs=1&amp;hl=cs_CZ"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2UcwqlYegbI?fs=1&amp;hl=cs_CZ" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="362"></embed></object>

... zde pokračujte v psaní ...

A proslulý engine?

S "novou" hrou samozřejmě přišla i nová verze CryEnginu tentokrát s číslovkou 3. Třetí díl má největší výhodu, že je multiplatformní a s tím také podporuje multiplatformní editor (Sandbox 2), který dokáže editovat věci, které děláte na PC zcela real-timeově i na obě další připojené konzole. To přináší možnosti hlavně moderům či začínajícím vývojářům.  Ten má být oproti prvnímu Sandboxu zjednodušen co se týče ovládání. CryEngine dokonce dokáže renderovat ve 3D a Crysis 2 je tak první hrou na všechny tři hlavní platformy ve 3D. Ovšem co více, CryEngine 3 bude engine pro začínající vývojáře volně šířitelný!

A co vy? Už si oblékáte Nano oblek?

Crysis udělal svojí audiovizuální stránkou dojem, ale Crysis 2 si u nás buduje daleko větší obdiv. Zatím to vypadá že se k nám dostane dech beroucí hra. Největší otázkou jsou však konzolové verze. Na odpověď bych ale než nějaké doměnky doporučoval si počkat na oficiální datum vydání.

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama