Prezentace THQ Nordic – Darksiders 3, Desperados III a další
Preview Darksiders 3 Článek Prezentace THQ Nordic – Darksiders 3, Desperados III a další

Prezentace THQ Nordic – Darksiders 3, Desperados III a další

Jakub Němec

Jakub Němec

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Bližší pohled na chystané tituly ukazuje nejednu potenciální pecku.

Reklama

Stánek THQ Nordic byl mým posledním zastavením na Gamescomu 2018, takže jsem si myslel, že si během prezentace v sále připomínajícím kino alespoň trochu odpočinu před dlouhou cestou domů. Opak byl pravdou, během čtyřiceti minut mě zavalila spousta novinek a popisoval jsem jeden papír za druhým. Pojďme se společně podívat na pětici titulů, které by měly vyjít v budoucích měsících.

Darksiders 3

Na PC, PS4 a Xbox One

Největším lákadlem mimo Biomutanta, jemuž jsme věnovali prostor v samostatném textu, bylo pro většinu hráčů pokračování eposu o čtyřech jezdcích apokalypsy s úkolem zachránit Zemi. Ve třetím dílu od Gunfire Games se do popředí dostane sestra Smrti a Války Fúrie (Fury). Kouzelnice s pestrobarevnými vlasy, jehlovými podpatky a železným bičem se postaví proti sedmi smrtelným hříchům napadnuvší lidské plémě. Podle jejich atributů (nenasytnost, chtíč apod.) by se mělo utvářet okolí, v nichž se pohybují, takže se můžeme těšit na řadu unikátních lokací prostoupených souboji a puzzly.

V rámci Gamescomu 2018 bylo přístupné demo, v němž se hráči po několika menších šarvátkách, v nichž mohli vyzkoušet základní pohyby Fury, postavili tváří v tvář Závisti. Hrabivá stvůra útočila v pravidelných intervalech střídajíc tři typy útoků. Základní trik spočíval v kvalitním načasování úhybu a následném zasazení rány do zad nepřítele. Po odebrání určitého počtu zdraví došlo k předělové skákačkové sekvenci. To se opakovalo, dokud Závist nepadla jako nesmrtelná teta ve známé pohádce.

Z celkového pohledu mě hratelná ukázka poněkud zklamala. Tvůrci se holedbali inovativními a náročnými souboji s bossy, důmyslnými puzzly a dalším obsahem, který by měl posunout třetí díl série mezi nejpovedenější akční adventury současnosti. Já však takového pocitu nenabyl. Možná byla nevhodně zvolená nabízená sekvence titulu, jež mi celkově přišla spíše sterilní. Na druhou stranu jsem se úplně nenudil a pochválit můžu grafickou stránku Darksiders 3 spolu s pěknými animacemi postav. Jen jsem zkrátka čekal něco víc. Snad bude plná verze vycházející 27. listopadu na PC, PS4 a Xbox One zábavnější.

Fade to Silence

Na PC

Mnohem zajímavěji vypadala napětím překypující survival akce Fade to Silence. Nadějný titul nacházející se nyní v předběžném přístupu na Steamu, takže si jej můžete všichni vyzkoušet, láká na podivné kreatury jdoucí po krku hlavnímu hrdinovi jménem Ash. Ten se snaží v mrazivé krajině nejen přežít, ale také se dopátrat záhadě okolo stvůr, které mu zřejmě unesly dceru. Temné božstvo si s válečníkem bude pohrávat, ale s tím, jak postupně zesílí, se budete moci pustit do zevrubnějšího průzkumu krajiny od studia Black Forest. Obavy vám při hraní ovšem nenaženou pouze chapadlovité potvory, ale také zima a hlad, jež vás spolehlivě pošlou rovnou na obětní oltář vaší nemesis.

Abyste měli lepší výchozí pozici, bude třeba budovat základnu produkující jídlo a poskytující bezpečné útočiště. Během průchodu hrou pak můžete spolupracovat s množstvím NPC postav nebo se dát do kupy s dalšími hráči online. Čelit budete agresivnímu počasí (blizzard umí pěkně rozcuchat pěšinku) a rudě pulzujícím kreaturám, před nimiž bude mnohdy lepší vzít nohy na ramena nebo je potichu obejít. Titul prozatím trápí relativně slabší grafika a několik podstatných nedostatků v mechanikách hry, za což si od hráčů na Steamu prozatím vysloužil smíšené hodnocení. Doufejme, že se zajímavě vypadající svět podaří dotáhnout do konce.

Desperados III

Na PC, PS4 a Xbox One

Ještě více mě nadchlo video oznamující taktickou izometrickou akci Desperados III. Všichni milovníci původních dílů, Robina Hooda nebo klasiky Commandos mohou začít šetřit na další výlet na Divoký západ. Skupina desperátů bojujících vždy proti přesile se objevuje v Mexiku v roce 1870. V jejich čele stojí neohrožený John Cooper (yes!) a pomáhat mu budou mexický hrubián, ostřelovač, sličná krasavice a pravděpodobně hypnotizér. Těšit se můžeme na staromilské plánování průchodu úrovněmi, tiché odstraňování hlídačů a přestřelek, když všechny nápady dojdou.

Uvidíme, jakou nastaví německé vývojářské studio Mimimi obtížnost, ale trh si přímo říká o pořádnou hardcore strategii. V rámci prezentovaného videa nám tvůrci slibují interakci s prostředím a speciální sérii schopností každé postavy, díky kterým můžete pečlivě připravit akci obsahující nepostradatelný tanec mezi zornými kužely bedlivých nepřátel. Díky téměř komiksové grafice se do třetích Desperados zakoukáte na první pohled a budete vyčkávat rok 2019, kdy mají spatřit světlo světa na PC, PS4 a Xboxu One. Hru mají na starost tvůrci Shadow Tactics.

Townsmen VR

Na PC

Posledním titulem v prezentaci (mimo již dávno vydaný Wreckfest) se stal počin studia HandyGames směrovaný na virtuální realitu. Dílko odkazující na strategii Townsmen z roku 2016 nabízí zevrubné budování vesnice na ostrově pomocí obrovských rukou v brnění. Odpočinkový titul vám dovolí na vlastní ruce osahat každý objekt osady, včetně roztomilého koťátka, které se během prezentovaného videa několikrát proletělo přes celou mapu. Bohatá míra interakce dovolí zapalovat a hasit oheň, vyrábět bouřku či popohánět pracanty v dílnách. Osobně mi celý titul nejvíce připomínal hodně interaktivní Black and White, kde jste se na místním obyvatelstvu také mohli dost vyřádit. Pokud vás virtuální realita láká, můžete Townsmen VR dát šanci v předběžném přístupu na Steamu už nyní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama