Přibývá náznaků, že se chystá remaster Red Dead Redemption
Red Dead Redemption Novinka Přibývá náznaků, že se chystá remaster Red Dead Redemption

Přibývá náznaků, že se chystá remaster Red Dead Redemption

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

22
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

John Marston v novém kabátu.

Reklama

John Marston by brzy mohl znova usednout do sedla a vydat se "návštěvu" starých přátel z rozpadlého gangu. A tentokrát by si první Red Dead Redemption mohli zahrát i majitelé počítačů. Přibývá totiž spekulací, podle kterých se chystá remaster třináct let starého westernového titulu.

Minulý týden se objevila zpráva, že hra zničehonic dostala nový rating v Jižní Koreji. To by mohlo znamenat, že se chystá čerstvé vydání. V Koreji totiž Red Dead Redemption dávno rating měl. Z kódu navíc vyplývá, že se týká konzolové verze - to ještě samo o sobě ale nevylučuje i variantu pro počítače.

K dohadům přispěl o uplynulém víkendu taky herní novinář Colin Moriarty ve svém podcastu. Prý viděl něco, co "potvrzuje, že je to pravda". Dokonce naznačil, že oznámení remasteru by mohlo přijít už během léta. Studio Rockstar to však zatím nekomentovalo.

První díl Red Dead Redemption vyšel v roce 2010 na PlayStation 3 a Xbox 360. Od té doby nevznikl žádný PC port ani remaster pro novější generace konzolí. Zato přibývalo spekulací, někdy živených prostým přáním, že studio Rockstar na "novém kabátu" pracuje. Magazín Kotaku například loni psal, že remaster skutečně vzniká, ale kvůli špatnému přijetí GTA: The Trilogy – The Definitive Edition byl pozastaven. Mnoho majitelů konzolí PlayStation 4 a 5 se pak také pozastavilo nad tím, když titul po šesti letech zmizel ze streamovací nabídky.

Hra příběhem navazuje na Red Dead Redemption 2. Sledujeme tu Johna Marstona, který se po vydírání americkými agenty vydá najít a dopadnout zbývající členy gangu. Pokud jste hráli druhý díl, který je prequelem, asi trochu tušíte, kdo zůstal naživu a zasloužil by si nějakou tu pomstu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama