Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard stále rostou
Novinka Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard stále rostou

Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard stále rostou

Dominik Tománek

Dominik Tománek

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Společně s financemi stoupá i počet aktivních hráčů.

Reklama

Vydavatelům Activision Blizzard se každým rokem daří čím dál tím víc. Vyplívá to z finanční zprávy právě proběhlého kvartálu, kterou společnost nedávno zveřejnila.

Celkové příjmy za třetí čtvrletí letošního roku se u Activision Blizzard vyšplhaly na necelé 2 miliardy dolarů, což je samo o sobě úctyhodné číslo. Jedním nejvýdělečnějších segmentů jejich byznysu jsou mikrotransakce. Ty tvoří více jak polovinu ze souhrnného výdělku a jedná se tedy o 1,2 miliardy dolarů. Největší zastoupení tvoří franšíza Call of Duty, konkrétně Modern Warfare z minulého roku a battle royale řežba Warzone. Prodej in-game poplatků v obou hrách byl čtyřikrát větší, než ve stejnou dobu v roce 2019. Půda pro vydání Black Ops Cold War je tedy připravena ideálně.

Příjmy z mikrotransakcí u Activision Blizzard stále rostou

Zde ale úspěchy firmy nekončí. Call of Duty: Modern Warfare se totiž stalo nejprodávanějším CoD titulem v období jednoho roku od vydání. Na tomto výsledku se pak dá pozorovat i vzrůstající trend digitálních kopií. Dvě třetiny ze všech prodaných kopií hry jsou totiž digitální.

Activision Blizzard vlastní i společnost King, která stojí za mobilním hitem Candy Crush. Počet aktivních hráčů v jednom měsíci se u této spojovačky vyšplhal na 249 milionů. Přesná čísla uveřejněná nejsou, počet peněž nechaných ve hře však každým rokem roste. Je tedy skoro jisté, že i v tomto případě se nebude jednat o zanedbatelná částky.

Výsledky okomentoval i výkonný ředitel Bobby Kottick:

"Naše týmy skvěle plní plány přispívající k růstu firmy, a to i v takto obtížném období."

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama