Proč je Darksiders II bez multiplayeru
Speciály Darksiders 2 Článek Proč je Darksiders II bez multiplayeru

Proč je Darksiders II bez multiplayeru

Daniel Kremser

Daniel Kremser

6

Také vás napadlo, že se tahle hra pro kooperativní hraní náramně hodí? Rozhodně nejste sami, jen na to momentálně nemají autoři prostředky.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o novinkách, které Vigil Games chystá pro druhé Darksiders a nějak nám tam chyběl multiplayer. Bohužel jsme se nepřepsali a vývojáři momentálně opravdu žádný mód pro více hráčů nechystají. Dvojka tak bude stejně jako jednička čistě singleplayerovou záležitostí. Ovšem autoři rozhodně nevylučují, že příště všechno může být jinak a dokonce nám předhazují pár svých nápadů.

Lákavá kooperace

Tak třeba pro kooperaci čtyř hráčů dává příběhové pozadí opravdu tučný základ. Máme přece čtyři jezdce apokalypsy. Bylo by opravdu zajímavé sledovat, jak si hráči pomáhají mezi sebou, využívají unikátní schopnosti jednotlivých postav a pouštějí se do obrovitánských bossů.

Navíc tady máme ještě druhou rovinu, ve které by mohli řešit logické oříšky a koumat, jak se posunout dále. Ostatně se tohle daleko více uplatní i v druhém díle a kdo ví, co nám Vigil Games naservírují potom. Takový větší Portal 2 v sakra zajímavých démonických kulisách rozhodně není jen čirá utopie.

Překážky se najdou vždycky

Podle slov Marvina Donalda z Vigil Games to však ještě u téhle hry není možné. Hlavní charakter má totiž téměř 1000 unikátních pohybů a ty nejdou jen tak naroubovat na ostatní postavy. Vlastně to ani autoři nechtějí. Každý jezdec je unikátem a vytvářet hned čtyři sady animací je momentálně nad síly studia.

Také není zrovna pravděpodobné, že by se multiplayeru dostala náležitá péče. Většina lidí se totiž soustředí na hru jednoho hráče, takže by na velice důležité balancování jednotlivých schopností pro multiplayer nezbyli lidé.

Ovšem také to neznamená, že se dočkáme čtveřice her a až ta pátá nějaký podobný zážitek přinese. Marvin jedním dechem dodává, že pokud se u nich narodí i nějaká trojka, určitě do ní nějaký mód pro více hráčů zapracují. Všechno ale samozřejmě záleží na úspěchu dvojky, rozpočtu a lidských zdrojích.

Naděje umírá poslední

Naštěstí to prozatím s dvojkou vypadá velice dobře. Hra má dobře našlápnuto a na rozdíl od jedničky se na ni zaměřuje tolik potřebná pozornost. Navíc je podle slov samotných autorů celé studio mnohem zkušenější a hlavně sehranější. Takže za rok či dva se pravděpodobně na nějaký ten co-op těšit můžeme.

Zdroj: IGN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama