Proč mě nikdo nemá rád?
Blogy čtenářů Článek Proč mě nikdo nemá rád?

Proč mě nikdo nemá rád?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

Buďme realisti, nový Medal of Honor je ve své podstatě taková úplně obyčejná striptérka, navnadit to jo, ale když se chcete "sblížit" už je oheň na…

Reklama

Buďme realisti, nový Medal of Honor je ve své podstatě taková úplně obyčejná striptérka, navnadit to jo, ale když se chcete "sblížit" už je oheň na střeše. Právem mu je vyčítána celá řada chyb a nedostatků, jenže... Většina recenzí, které jsem k dnešnímu dni měl možnost přečíst je dle mého názoru až přehnaně kritická, přičemž autoři v celé řadě případů neváhají očerňovat MoH za něco, co jim v případě Modern Warfare 2 nebránilo v udělení nadprůměrného hodnocení.

 

Přiznám se, že jsem si Medal of Honor zatím stihl jen tak zlehka oťukat, v žádném případě mi to ale nepřekáží v možnosti vypíchnout několik zajímavostí, jež se paradoxně objevují ve většině článků, včetně toho na Zingu. Největším prohřeškem MoH je prý nudný, místy stereotypní singleplayer bez pořádného příběhu a epického feelingu, na němž jinak staví konkurenční Call of Duty.

Nikde se už ale čtenář nedočte, že například dějová linka MW2 představuje otřesný guláš, do něhož byly házeny ingredience tak, aby se na obrazovce pořád něco dělo. Že to ve výsledku nedává smysl a pointa zvrací ohnutá přes zábradlí už bylo všem jedno. Ostatně, proč by ne, vysoké prodeje měli tvůrci jisté dlouho před vydáním hry.

MoH proti tomu disponuje uceleným příběhem tajné vojenské jednotky, který má právě díky vřelému vztahu k realitě neuvěřitelný spád a ani na moment vás nenechá vydechnout. Tvorba her podle skutečných událostí se však potýká s jednou nepříjemností ... musí vás vést za ručičku, což v praxi znamená spoustu skriptů. Tady už ale záleží na každém jednom hráči zvlášť, jak to přijme. Dodám jen, že stejně jako je to špatně je to i dobře.

 

Pokud by tak MoH mělo být něco vyčítáno, a že toho nebude málo, zaměřil bych se spíše na věci technického ražení jako je občas klesající frame-rate, čas od času nesmyslné zasekávání o překážky a tak dále. Určitě bych ale nerozhlašoval jak hrozné je to zklamání, a že si sedm bodů z deseti možná ani nezaslouží, když konkurence pravidelně sbírala vyšší známky.

Ne, nejsem fanatický zastánce Medal of Honor. Jsem nicméně příznivcem zdravého rozumu a ten mi velí poplácat titul po rameni, protože navzdory celé řadě chyb zvládnul to nejdůležitější - být lepší, než Modern Warfare 2. To ale nebylo nic zas tak náročného, že?

Aktuální herní info na http://twitter.com/HerexP

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama