Prodej FIFA Points v Belgii ukončen, prozatím
FIFA 19 Novinka Prodej FIFA Points v Belgii ukončen, prozatím

Prodej FIFA Points v Belgii ukončen, prozatím

Marek Vejborný

Marek Vejborný

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Stahují se mračna nad Electronic Arts?

Reklama

Loni v květnu belgická herní komise došla k názoru, že dle tuzemského zákona představují lootboxy hazard. Komise tedy doporučila trestní stíhaní na společnosti provozující podobné mechaniky ve svých hrách. Společnosti Blizzard a Valve spolu s dalšími menšími firmami vyvíjející hry pro telefony zareagovaly rychle a zrušily možnosti těchto nákupů v jejich portfoliu. U Electronic Arts se zdálo, že neustoupí a bude se kvůli tomu soudit, později vydavatel potvrdil, že dobrovolně přestane v Belgii prodávat FIFA Points.

Tyto změny budou platné pro všechny hry FIFA na PC a konzolích nejdéle od 31. ledna 2019.

Hráči sice budou mít možnost získat in-game odměny, ale pouze skrze gameplay, tedy skrze vydělanou měnu ve hře si budou moci sestavovat balíček, složený z kartiček fotbalistů. Nebude tak nadále možný nákup těchto kartiček za reálné peníze. Hráči, kteří již FIFA Points mají zakoupené, je stále mohou využít, nicméně už si nemohou pořídit nové.

Tento týden EA prohlásila, že se omlouvá belgickým hráčům za nepříjemnosti způsobené touto změnou. „Hledáme způsoby, jak nabídnout především zábavu a férovost pro hráče našich her, proto nesouhlasíme s těmito právními názory a nadále budeme usilovat o větší jasnost v dané věci. Dopad této změny není tolik o našich financích, ale o dopadu na belgické hráče,“ nechal se slyšet vydavatel her FIFA.

Prozatímní konec prodávání FIFA Points v zemi je z nařízení EA, nikoliv zákona, tudíž je zde stále možnost, že až EA najde jakékoliv vrátka nebo kličku v zákoně, FIFA Points se v Belgii zase začnou prodávat.

Uvidíme, jaké bude mít toto rozhodnutí dopad na ostatní hry od Electronic Arts, které používají podobné metody zpeněžení.

Myslíte, že EA jde skutečně o férovost vůči všem hráčům? Jistě víte, že sportovní hry jsou momentálně nejvýdělečnější produkty této společnosti. Navíc FIFA se řadí mezi nejprodávanější hry roku, u každého nového dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama