Producent Street Fighteru opouští Capcom
Novinka Producent Street Fighteru opouští Capcom

Producent Street Fighteru opouští Capcom

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360 PlayStation Vita Vita

Yoshinori Ono odchází z Capcomu po dlouhých dvou dekádách.

Reklama

Yoshinori Ono, výkonný producent bojové hry Street Fighter, po dlouhých třech desetiletích opouští vývojářskou společnost Capcom. Své rozhodnutí oznámil fanouškům skrze svůj oficiální Twitter účet, přičemž uvedl, že zaměstnanci Capcomu budou zodpovědní za vedení série Street Fighter. Sám potom přiznal, že se těší na to, až si sérii zažije spíše jako hráč, než vývojář.

"Kvůli své rezignaci jsem se snažil kontaktovat ty, s nimiž jsem v minulosti pracoval. Je však velice obtížné oslovit všechny lidi, se kterými jsem se během své dlouhé kariéry spojil. Chtěl bych vás tak požádat o porozumění. Až přijde příležitost, rád bych poslal své vřelé pozdravy a mé uznání těm jedincům a společnostem, se kterými jsem měl možnost spolupracovat," sdělil Ono.

Street Fighter je bojová hra, která poprvé spatřila světlo světa v roce 1987. Následovalo dalších pět hlavních titulů, přičemž nejprodávanějším z nich se stal Street Fighter 2 z roku 1991. Street Figter je jako série pokládána za vlajkovou loď společnosti Capcom s celkovým prodejem 44 milionů kusů po celém světě.

Kromě Street Fighteru přispěl Yoshinori Ono i spoluprací na dalších titulech z dílny Capcomu. Příkladem může být Marvel vs. Capcom: Infinite a Devil May Cry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama