Prolog k Yakuze 6
Novinka Prolog k Yakuze 6

Prolog k Yakuze 6

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Jaké události předcházely novému pokračování série.

Reklama

Pro některé hráče může být příběhové provázání jednotlivých dílů série Yakuza trochu matoucí. Možná proto nyní Sega připravila pro Yakuzu 6 detailní prolog, doprovázený i obrázky ze hry. Toto pokračování pro PlayStation 4 se točí opět kolem hlavního protagonisty série Kazumy Kiryu a jeho cestě do Hirošimy, kde hledá různé odpovědí.

Rok 2012, konec bojů i snů

Jednou v noci v roce 2012 hustě sněžilo a na největším japonském pódiu sledovaly desetitisíce fanoušků jednu dívku, která o sobě zrovna prozrazovala pravdu: "Jsem jedním z člwnů rodiny Kazumy Kiryu." A právě toto byl ten okamžik, kdy jeden z idolů, jeden z obyčejných lidí jménem Haruka Sawamura, prozradila svůj pravý životní cíl, svůj sen.

Ve stejné době se Kazumu Kiryovi, známému také jako Drak Dojimy, jen tak tak daří urovnat velký konflikt, do kterého bylo zatáhnuto pět velkých měst Japonska.

Uprostřed sněhové vánice se tak Kiyru a Haruka smířili a pak už měly přijít jen klidné dny, plné míru.

Lidé, kterým nebude odpuštěno

Po skončení velkého konfliktu odchází Haruka do sirotčince Sunshine, kde chce žít spolu s dětmi a pomáhat jim, a Kiryu se opět rozhodne úplně očistit od minulosti. Dostává trest tři roky odnětí svobody, ale je to pouze malá kompenzace za to, aby spolu dosáhli vysněného štěstí. Ale toto odloučení nakonec způsobilo v jejich životech víc problémů, než by se z počátku zdálo.

Haruka odchází dost šokujícím způsobem ze světa showbyznysu a následná veřejná dražba je o dost vážnější, než se očekávalo. Dnem i nocí je Haruka pomlouvána a je na ni útočeno, což se nakonec dotkne i dětí ze sirotčince Sunshine. Haruka zůstává sama a trpce si uvědomuje naivitu svého rozhodnutí.

Rok 2016, začátek incidentu

V roce 2016 je Kiryu propuštěn z vězení a je v sirotčinci Sunshine informován o drsné realitě. Haruka zmizela. Dostala totiž strach, že bude mít na děti ze sirotčince špatný vliv, náhle odešla a nikdo neví kam. A protože ji Kiryu nebyl po boku, nedokáže odhadnout, kde může být. Kiryu se vrací na Okinawu a trpí svou vlastní neužitečnosti.

Haručina nehoda

Kiryu se rozhodne hledat Haruku v místě jejího dřívějšího pobytu a odjíždí do Kamurocho v Tokiu. Nicméně, i přes několik dobrých stop, získaných od starého přítele, nemůže nic najít. Kiryu je v rozpacích, dokud si nepromluví s detektivem. Až pak uslyší krutou pravdu, že byla Haruka účastníkem dopravní nehody a v současné době se nachází v bezvědomí a v kritickém stavu.

Do Hirošimy

Když Kiryu vidí Haruka v současném stavu, spící v nemocničním pokoji, je zdrzen. Také vychází najevo, že v době svého zmizení byla Haruka v Hirošimě v Onomichi Jingaicho, což je staré město ve východní Hirošimě. Jedná se o oblast, která je pod kontrolou zcela soběstačné organizace jménem Himei Assocation, která dokonce není napojena na žádnou ze dvou velmocí Tojo Clan nebo Omi Alliance.

Mimo dosah klanu Tojo se Kiryu dostává na novou půdu. Proč byla Haruka v Hirošimě? A byla její nehoda opravdu jen náhoda? Kiryu se rozhodne vkročit do Onomichi Jingaicho, připraven na jakékoli problémy a nebezpečí. Čeká ho město s podivnou atmosférou, kde nefunguje normální městský zdravý rozum a obyvatelé vypadají, jakoby něco skrývali.

Proč se Haruka ocitla v tomto městě? Co se vlastně všechno stalo, zatímco byl Kiryu pryč? Postupně Kiryu odhaluje záhady tohoto místa a proniká stále hlouběji do pravd, o kterých je zakázáno hovořit.

Yakuza 6 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 letos 8. prosince a my můžeme doufat, že její lokalizovaná verze nebude dlouho odkládána.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama