prometheus-strida-vetrelce
Blogy čtenářů Článek Prometheus střídá Vetřelce

Prometheus střídá Vetřelce

Riwen

Riwen

Prometheus střídá Vetřelce

Reklama

Není to tak dlouho co začaly kolovat internetem útržky informací o nově připravovaném filmu Prometheus, který má na starosti Ridley Scott. Právě tento režisér dokázal vytvořit legendárního Vetřelce a to s menším finančním kapitálem, než by bylo vyžadováno dnes. Zapsali se do několika generací diváků velkou měrou a v minulosti to byl jeden z nejlepších sci-fi thrillerů vůbec. Teď chce mít Ridley na kontě další film, který opět bude ze škatulky science fiction.

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PcRIBF0s4lM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Každý se může podívat na trailer, nahraný na Youtube či získat malé leč zajímavé informace o tomto projektu. Já viděl upoutávku a jako správný fanoušek Vetřelce a všech jeho pokračování se trochu těším. To slovo trochu je na místě. Vím, že v dřívějších dobách byli Vetřelci obrovským tahákem a lidé to mají rádi i dnes, byť již s menším zájmem. Také řada z nich nechápe jak něco takového mohlo být považováno za skvělý film. Podle mě vždy šlo a jde o originalitu, spojenou se správnou dávkou napětí, kombinovanou se zajímavým pozadím. Příběh také byl promyšlený a dodával tomu správný rozjezd a snažil se vydržet minimálně 3/4 filmu. Vrtá mi hlavou zda-li připravovaný Prometheus bude zase výtečným pokoukáním.

 

Nechme se překvapit a držet palce

 

Film má menší rozpočet než kolik bylo vyžadováno. Přístupný by měl být již od 15 let a z traileru to zatím vypadá pěkně, ale bojím se aby těch záběrů plných napětí bylo dostatek. Kdyby se to povedlo a Prometheus by se stal úspěšný, možná přijdou i pokračování a konečně zase uslyšíme o dalším dobrém sci-fi filmu. Hodně efektů bude mít, ale je jasné, že efekty nejsou všechno a mnohdy film s mnoha skvělými efekty může ztroskotat na naprosto elementárních záležitostech. Modlím se, aby byli dosazeni i správní herci. To též dělá svoje. V případě úspěchu se zjeví nejen nová pokračování, ale dost možná i nějaká hra!

 

Po shlédnutí videa zjistíte, že Prometheus má fakticky plno společných věcí s Vetřelci a nejspíš získáme další kousek skládačky. Doufám, že Ridley Scott dokáže zase vykřesat super zážitek a nechá diváka přilepeného k židli - napětím i strachy.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama