Prozrazeno příběhové DLC do Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed: Valhalla Novinka Prozrazeno příběhové DLC do Assassin's Creed Valhalla

Prozrazeno příběhové DLC do Assassin's Creed Valhalla

Johny

Johny

15
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Season Pass do hry zpřístupní příběhové DLC - The Legend of Beowulf.

Reklama

Německá verze Ubisoft Store odhalila, co za příběhové DLC obdrží majitelé Season Passu hry Assassin's Creed Valhalla. Tak jako předchozí díly, i Valhalla zabrousí do mýtů a legend. Season Pass obsahuje příběhové DLC zvané "The Legend of Beowulf", které si nejspíš bude brát inspiraci ze staroanglického hrdinského eposu "Beowulf".

Beowulf je považován za epickou báseň, ve které je hlavní postava hrdina, který cestuje po světě a zabijí nadpřirozená monstra a bestie, aby dokázal svou sílu.

Epos se odehrává v Dánsku a Švédsku za 5. a 6. století. Géatský hrdina Beowulf se vydává do Dánska, aby pomohl králi Hróthgárovi zabít lidožravého trola Grendela.

Při jednom nočním útoku na dvořany krále, Beowulf přemůže Grendela, kterému svýma holýma rukama utrhne paži. Grendel se dá na útěk, ale po cestě vykrvácí a zahyne. To naštve jeho matku, která další noc napadne krále, zabije jeho nejlepšího bojovníka a uteče. Beowulf s králem a dalšími vojáky se vydají matku hledat k temnému jezeru, kde ji Beowulf v podzemní jeskyni zabije mečem pro obry. Beowulf se vrátí domů do Géat (asi dnešní jižní Švédsko), kde se stane králem.

Po padesáti letech ale je z mohyly, kde žije ohnivý drak, ukraden pohár. Rozzuřený drak napadne géatskou zemi, ale Beowulf chce porazit draka sám, což nakonec nedokáže, drak je příliš silný. To vystraší jeho spolubojovníky, kteří se dají na útěk a v dalším souboji s drakem účinkuje pouze Beowulf a jeho synovec Wígláf. Jim dvěma se draka podaří porazit, ale Beowulf je v zápalu bitvy smrtelně zraněn a nakonec zahyne. Jeho tělo je pak upáleno a Wígláf se stane králem Géat.

Z rychlého a krátkého shrnutí tohoto hrdinského eposu můžeme tedy hádat, že bychom se mohli v tomto příběhovém DLC dostat i do dalších severských zemí a možná i budeme cestovat časem. Anebo si Ubisoft vymyslí něco svého, co bude obsahovat pár odkazů na epos. Třeba Beowulf bude nějak spjat s První Civilizací. Co si myslíte vy?

Assassin’s Creed Valhalla vyjde letos někdy mezi říjnem a prosincem na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, na počítače (Uplay a Epic Games) a na Stadii. Hru ve verzi pro aktuální generaci konzolí si můžete zakoupit na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama