První detaily ohledně chystaného RPG Code Vein
Code Vein Novinka První detaily ohledně chystaného RPG Code Vein

První detaily ohledně chystaného RPG Code Vein

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Na svědomí jej mají tvůrci série God Eater.

Reklama

Asi před dvěma týdny oznámilo Bandai Namco Entertainment novou hororovou hru. Po čase byl prozrazen i slogan, který měl doprovodit oznámení. Ten zněl "Prepare to Dine" z čehož většina internetových magazínů vyvodila závěr, že může jít o pokračování série Souls (její slogan " Prepare to Die" je notoricky známý). Bohužel bylo otcem myšlenky spíše přání fanoušků série. Bandai Namco totiž připravuje úplně novou značku, akční RPG s názvem Code Vein.

Code Vein má vyjít až v roce 2018 (v současné době je hotova asi z 35%) a to na velkých domácích konzolích (usuzujeme, že jde o PS4 a Xbox One) a odehrává se v ne příliš vzdálené budoucnosti. Tajemná katastrofa změnila svět k nepoznání a kdysi čnící mrakodrapy, symboly moci a prosperity, jsou nyní bez života a vypadají jako hroby lidské minulosti, propíchnuté Judskými trny (Thorns of Judgment). Tyto trny pronikly zemskou kůrou a probodly úplně vše, na co narazily a zničily všechny výdobytky civilizace.

V centru zničené oblasti se ukrývá společnost Revenantů, říkající si Vein. Tato pevnost je místem, kde posledních pár přeživších bojuje o holý život, požehnáním darem moci. Moc ale nebyla zadarmo a tak přišli o své vzpomínky a žízní po krvi. Poslední zbytky lidskosti dokážou udržet pouze díky sání krve. Pokud se ale jejich krevní zásoby zmenší na minimum, ztrácí svou lidskost a přeměňují se na netvory zvané Lost (Ztracené).

Hráči se v tomto drsném akčním RPG Code Vein ujmou role jednoho z Revenantů. Po útrapách, spojených se vstupem do společnosti Vein, jsou hráči pověřeni úkolem. Vydávají se se svou družkou do světa, obývaného různými přetvořenými obyvateli a pátrají po ztracených vzpomínkách v nové, dementní realitě. Svět hry Code Vein je nebezpečný, plný zlých nepřátel a obrovských bossů, kteří budou testovat hráčovy bojové dovednosti.

Revenanti nejsou ale úplnými svatoušky. Dokážou používat Blood Veils, zařízení, schopná vysát ze svých nepřátel krev. Obvykle se jedná o určitou formu oděvu s aspekty zbroje. V každém oblečení je uschován mechanismus, který se objevuje během potřeby sát krev a dále se transformuje do masky, která překryje ústa svého vlastníka. Krev nepřátele získaná přes mechanismus Blood Veilu se dopravuje přímo do úst uživatele.

Zařízení na sání krve mají různou podobu. Někdy jde o formu dlouhého kabátu s mechanismem v podobě škorpioního ocasu. Díky němu jde sát krev na velkou vzdálenost. Jiný Blood Veil vypadá jako rukavice a i když ho jde použít pouze na malou vzdálenost, dokáže najednou vysát větší množství krve.

Vysátá krev ale dokáže vylepšit schopnosti postav. Těmto zdokonaleným schopnostem se mezi Revenanty říká jednoduše Gifts (Dary) a díky nim mohou hráči změnit svou podobu a zvýšit svou sílu, oslabit nepřátele nebo použít speciální schopnosti zbraní. Pokud máte rádi takřka neomezené množství strategických možností, nabídne Code Vein obrovské množství zbraní (meče, kopí, bajonety a další) a v kombinaci spolu s Dary každé postavy, si můžete vytvořit na míru ušitý způsob boje.

Code Vein má být akční RPG, běžícím na Unreal Enginu 4. Pokud máte strach o jeho fungování, tak za ním stojí lidí, kteří pracovali na sérii God Eater: producent Keita Iizuka, režisér Hiroshi Yoshimura a vedoucím týmu je Yusuke Tomizawa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama