První pořádné detaily o Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII Novinka První pořádné detaily o Call of Duty: WWII

První pořádné detaily o Call of Duty: WWII

Redakce

Redakce

132

V novém Call of Duty se ujmeme role vojína americké armády, který zažije vylodění v Normandii a další bitvy druhé světové války.

Reklama

Minulý pátek bylo oficiálně potvrzeno nové Call of Duty s podtitulem WWII, které sérii vrátí zpět do druhé světové války, do doby, po které hráči tolik touží. Vývoj má na starosti studio Sledgehammer Games, které pomáhalo s dokončením Modern Warfare 3 a poté vytvořilo Advanced Warfare.

V Call of Duty: WWII budeme bojovat za dob druhé světové války po celé Evropě. Zúčastníme se historických monumentálních bitev, které budou brutální. Boj povedeme proti globální síle, která vrhá svět do tyranie, tentokrát tedy nedojde na boj proti jedinému nepříteli.

Příběhová kampaň se zaměří na nerozbitné bratrstvo obyčejných mužů, kteří bojují za zachování svobodného světa na pokraji tyranie. Kampaň má být intenzivní a ukázat nám druhou světovou válku po celé Evropě. Nebudou chybět filmové momenty, které mají být nezapomenutelné, stejně jako příběh Ronalda "Reda" Danielse, devatenáctiletého vojína americké armády z Texasu, který není žádným superhrdinou, nemá ani potřebné zkušenosti, chtěl akorát sloužit své zemi. Teprve v Evropě držel poprvé v ruce pistoli.

První trailer Call of Duty: WWII

Ronal bude cestovat přes Spojené království a Paříž do Německa. Součástí pochopitelně bude i invaze do Normandie nebo Bitva v Ardenách. Nečekejte ale příliš mnoho bitev, nečeká nás žádný Pacific, severní Afrika nebo Itálie a Rusko. Vývojáři nechtějí všechny největší bitvy druhé světové války, místo toho se zaměřili na válečný příběh, který je lidský, intimní a zároveň v něm uvidíte důležitý Den D, tedy vylodění v Normandii, kterým kampaň začne, nebo Bitvu v Ardenách. Časově tak zažijeme válku v letech 1944 a 1945.

Singleplayerová kampaň se sice zaměří na příběh party amerických vojáků, ale důležitých postav má být v kampani víc. Během odhalení byla zmíněna například vůdkyně francouzského odboje a celkově máme poznat i zástupce britských, australských nebo kanadských sil. Za některé z nich si zahrajeme, i když bude děj stále zaměřený na Danielse a jeho kolegy, tedy na příběh o kamarádství, v němž hrají větší roli vaši spolubojovníci než vy sami.

Tvůrci také slibují co největší autentičnost a vyobrazení hrůz války, aby se s nimi mohly seznámit i mladší generace. Ve Sledgehammeru nechtějí, aby byly události druhé světové války zapomenuty, a Call of Duty: WWII má být způsob, jak tento monumentální konflikt připomenout všem generacím. Příběh hry se má dotýkat i témat účasti žen ve válce nebo rasismu, což má dokládat již zmíněná účast francouzské odbojářky nebo kontakt s jednotkou, v níž se nachází vojáci tmavé pleti. Všechna tato témata však mají stále být poplatná dobovému zasazení a snaze o jistou míru autentičnosti.

Ke změnám dojde nejen v oblasti celkového tónu hry a podstaty příběhu, ale i v oblasti hratelnosti. Minimálně v kampani tvůrci upouští od automatického uzdravování, když se ukryjete na dostatečně dlouhou dobu. Když vás zraní, musíte se spoléhat na pomoc zdravotníka. A když vám dojde munice, musí vám ji poskytnout váš spolubojovník. Může se tak stát, že uprostřed boje vám někdo hodí zásobník.

V multiplayeru bude kladen důraz na kořeny série Call of Duty. Hra více hráčů představí přízemní hratelnost, klasické zbraně a nové možnosti, například Headquarters, centrum nabízející sociální interakci mezi fanoušky a různé odměny, to všechno v podobě, jakou jsme v sérii dosud nezažili. Samozřejmě nabídne i možnost hrát za Němce. Samotný Headquarters připomíná tower v Destiny. Na teaseru (ve videu) jsme napočítali 46 hráčů. Activision poté v tiskové zprávě uvedl, že multiplayer bude určen pro 2 až 48 hráčů.

Krátká ukázka z multiplayeru Call of Duty: WWII

Další novinkou budou Divize. Budete si moci vybrat, v jaké divizi budete působit. Můžete být v obrněné a pěchotní. Zmínka padla také o War Mode, kde budou týmy bojovat o strategické cíle, nebo o kooperaci, ve které se ponoříte do nového a originální příběhu, který je součástí samostatného herního zážitku, je tedy oddělen od kampaně a multiplayeru. Podle všeho je co-op dva pro hráče, ale na potvrzení si musíme ještě počkat. Znovu dojde na zombie, které jsou spojené se snahou Třetí říše vybudovat v závěru války armádu.

Multiplayer Call of Duty: WWII bude prezentován v červnu na E3 v Los Angeles. Multiplayerová beta nemá zatím stanovené datum spuštění, dostanou se do ní hráči, kteří si Call of Duty: WWII předobjednají. Servery budou nejprve spuštěny pro PlayStation 4. Poté pro Xbox One a snad i PC.

V kampani uvidíme herce jako Josh Duhamel (Transformers), Jonathan Tucker (Kingdom) a Jeffrey Pierce (Bosch). Na vyložené celebrity z ranku Kevina Spaceyho (Advanced Warfare) nebo Kita Harringtona (Infinite Warfare) tentokrát nedojde, podle tvůrců by tak známé tváře odváděly pozornost.

Hra má navíc vyjít ve dvou, resp. třech edicích. V základní edici a Digital Deluxe edici, která za cenu 99,99 dolarů (tj. přibližně 2,5 tisíc korun) nabídne kromě samotné hry v digitální podobě i Season Pass a další stahovatelný obsah. U Season Passu je navíc uvedeno, že jeho obsah - dostupný v roce 2018 - se může stále kdykoliv změnit a nemusí obsahovat všechny doplňky ke hře. DLC bude nejprve pro PS4, s měsíční exkluzivitou.

Třetí edicí je pak Pro Edition, v Americe exkluzivně v obchodě GameStop, která za stejnou cenu nabídne totéž, akorát ve fyzické podobě se speciálním steelbookem.

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Informace o Call of Duty: WWII sepsal Michal "Miky" Burian a Martin "Cvrnda" Cvrček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama