prvni-solo-hra-this-war-of-mine-deskova-hra
Blogy čtenářů Článek První sólo hra: This War of Mine - Desková hra

První sólo hra: This War of Mine - Desková hra

Theogreel

Theogreel

Platformy pkgsrc Desková hra

Marko - hasič, Marin - vlastník autoservisu, Katia - reportérka. Nepřemýšleli moc nad tím, proč se dali dohromady, spíše doufali, že přežijí další…

Reklama

Den první

Marko - hasič, Marin - vlastník autoservisu, Katia - reportérka. Nepřemýšleli moc nad tím, proč se dali dohromady, spíše doufali, že přežijí další den. Jednoho rána se společně rozhodli, že vylepší svou skrýš a promění ji v domov. Každý z nich tajně doufal, že se o sebe navzájem dokáží postarat...

Marin přinesl ze sklepa spoustu haraburdí a Marko vyčlenil jednu místnost, kde by se z nalezených předmětů dalo vyrábět nějaké to běžné nářadí. Marko se například těšil na novou sekeru a s lopatou by se dala odstranit i ta suť po celém domě. Prohledávání přístupných částí úkrytu a jejich vyklízení zabralo celý den.

I přes Marinův nesouhlas dal Marko Katie vypít poslední zbyteček vody. Oba muži byli více vyčerpaní, ale Katia měla jít večer na průzkum, a pokud se jí zadaří, možná přinese další zásoby. Neměli vůbec žádné jídlo...

Marko s Marinem zůstali v domě a Katia vyrazila k jednomu pobořenému paneláku poblíž. Prohledávala dům patro po patru, ale strach dělá své, a tak některé dveře ani neotevřela a kouty neprozkoumala. Stále se otáčela a měla pocit, že ji někdo sleduje. V jedné chodbě narazila na krysy, přemohla strach a rozhodla se nějakou chytit... Bohužel z domu odcházela jen s pokousanou rukou.

Mezitím k úkrytu dorazili nějací pobudové. Marko se jim holýma rukama sice ubránil, ale stejně nezabránil, aby jeden z nich odnesl bednu se součástkami, které se mohli použít při opravě nějaké té pistole.

Marin se během hlídky tajně vypařil a ponechal dvojici jejich osudu. Pro Marka to byla rána, protože se snažil ve skupině posílit důvěru. Když se pak za úsvitu Katia vrátila s prázdnou, jeho zoufalství se jen prohloubilo. Katiin zdravotní stav se pomalu zhoršoval, a protože si nemohla vypít svou oblíbenou ranní kávu, začala se příliš zabývat sama sebou a cítila se nepotřebná.

Den druhý

Ráno město přepadl silný mráz. Marko se rozhodl hledat vše potřebné pro vyrobení primitivního kotle. Než se k němu Katia přidala, všimla si, že venku před domem někdo je. Byla to žena a kulhala. Katia věděla, že další hladový krk natož zraněný, nejspíš přidělá potíže, přesto se rozhodla ženě pomoci. Vyběhla ven a pomohla jí se dostat do úkrytu.

Neznámá se představila jako Arica, více o sobě říci nechtěla. Marko byl nejprve podezřívavý, ale když se Arica nabídla, že pomůže hledat součástky na kotel, smířil se s její přítomností.

Marko se každou chvíli vyptával: "Kdy jsme se naposled napili?"

Po celodenní práci se Marko zavřel do jedné místnosti a už z ní ten den nevyšel. Katia se natáhla ve vstupní hale do kouta na podlahu. Arica i přes svá zranění raději zůstala ostražitá. Rozhodla se, že bude tuto noc na hlídce.

Probudil ji požár, který se rošiřoval po domě. Celou dobu křičela a snažila se oheň uhasit, nikdo jí však na pomoc nepřišel. Sice se jí to povedlo, ale celá provizorní dílna byla zničená. Arica se šla podívat po ostatních... Marka našla oběšeného a Katia se už neprobudila...

Konec

Tak tady jsem to už vzdal. :-D Marin odešel hned první den a Marko s Katiou umřeli ten druhý. Ano, i tohle lze zažít v téhle drsné hře. Hrál jsem to úplně poprvé, nejsem ani seznámený s videoherní předlohou, takže na "ošahání" mechanik a pravidel mi to prozatím stačí. Každopádně se těším na hru ve skupině. Zřejmě začneme trochu jinak a zaměříme se na jiné činnosti. :-)

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama