Pullblox a Mighty Switch Force - co stáhnout na Nintendo eShop
Blogy čtenářů Článek Pullblox a Mighty Switch Force - co stáhnout na Nintendo eShop

Pullblox a Mighty Switch Force - co stáhnout na Nintendo eShop

Minule jsem zrecenzoval plnohodnotnou hru, Super Mario 3D Land. Dnes se vrhnu na 2 hry z Nintendo eShop pro 3DS, Mighty Switch Force a Pullblox, které…

Reklama

Minule jsem zrecenzoval plnohodnotnou hru, Super Mario 3D Land. Dnes se vrhnu na 2 hry z Nintendo eShop pro 3DS, Mighty Switch Force a Pullblox, které jsem stáhl jako první. Obě hry mají samozřejmě v podpoře 3D obraz.

Co je vlastně Nintendo eShop

Nintendo s 3DS spouští kompletně nový obchod s aplikacemi, Nintendo eShop. Předtím fungovaly dva odbchody, DSiWare a WiiWare. Do Nintendo eShop byly dány hry z původního DSiWare, nové hry a Virtual Console pro 3DS . Nejspíše se Nintendo eShop objeví i pro Wii U, který v sobě bude obsahovaz již dřívější tituly z WiiWare a Virtual Console pro Wii. Novinkou oproti starým obchodům je zrušení bodů. Místo toho používáme normální peníze.

Mighty Switch Force

První hra, která mě zaujala je Mighty Switch Force. Hrajete za policistku, která má chytat vězenkyně. Příběh zde skoro vůbec není, což se dá od takových her očekávat, a proto si ho vůbec nevšímáte.

K samotné náplni hry, v cestě vám stojí logické překážky a různé nestvůrky, které jsou někdy důležité pro překonání těchto překážek. Využívá se zde přepínání krychlic do pozadí a do popředí (nevím, jak to přesně nazývá). Platí zde pravidlo, že když stojí v místě krychle, která je zrovna v pozadí a přepnete ho do popředí, tak vás to odrazí do obrazovky. Další důležitou věcí je, že si nemůžete vybírat objekty na přepínání. Ty už jsou dané v nějakém stavu. Vyjímku tvoří kostky se zámkem, kdy zůstanou v popředí pokud na nich stojíte. Dalším typem jsou krychle, co vás vystřelí určitým směrem.

Máte tři životy, což je dostatek. Můžete je doplňovat pomocí disket. Na potvory sebou nosíte speciální pušku, která je hezky zabíjí. Na konci levelu vždycky přiletí robot, který vás zas odnese domů. Na dolním displeji máte radar, který vám ukazuje, jakým směrem je další uprchlá vězenkyně. Je zde i počet vězenkyň, které jste již chytli a čas. U času bych se zastavil, jelikož se u něho skrývá další výzva. Na ukončení levelů, stačí chytnout všechny trestankyně, neumřít a odletět. Každý level má však svůj nepovinný časový par, který je těžší dát zvláště v pozdějších složitějších levelech. 3D je zde zvládnuto dobře a je i potřebné, protože je zde důlažitá hloubka u krychliček, ale ani bez zapnutého 3D to nevypadá špatně.

Cena: 5.40£

Hodnocení: 7/10

Verdikt: Hra mě dokázala na pár hodin zabavit a trochu mě nechat přemýšlet na způsobem skákání na krychličky než, že bych tam vykropil všechny nestvůry a mohl zas odinstalovat. Na dokončení mi ke konci dala hra zabrat a pod par jsem dal je první půlku, možná se vrhnu i na druhou, ale to už musíte znát systém, jak na to. Jedinou výtkou byl chvilkový stereotyp a škoda minimálního příběh.

Pullblox

Druhou hrou, u které jsem stiskl tlačítko download, je Pullblox (Pushmo). Pullblox je logická hra, která staví na vytahování různě velkých hranolů. Úkolem je dostat se nahoru a zachránit dítě. Cesta vede právě přes vytahování hranolů a vymyšlení, jak se dostat (většinou) nahoru. Úvodní levely jsou lehké a seznámí vás s různými možnostmi postupu. Později přibývají různé pomůcky, jako třeba žebříčky, které fungují jako port do jiného místa nebo tlačítko na vytáhnutí všech hranolů určité barvy do předu. K samotným hranolům, jsou různě a velké a barevně odlišené. Můžete je vytahovat z přední a boční strany do třech stupňů, pokud je to zrovna možné.

Puzzlů je zde v základu kolem 200, které se dělí do 11 levelů. Střídájí se zde challenge levely, u kterých je každý puzzle seskádán z několika hranolů do nějakého většího obdélníku nebo čtverce. Pak tady jsou murals levely, v nichž puzzly připomínají nějakou věc, zvíře či budovu. Později i postavy od Nintenda, kterým je jeden level kompletně věnován. Složitost puzzlů je ohodnocena počtem hvězdiček. Zatím jsem narazil nejvýše 5-ti hvězdičkový level. Pokud hru dohrajete, tak jděte na internet schánět QR kódy na úrovně od jiných uživatelů nebo je vytvářejte v Pullblox studiu, které je součástí hry. Určitě je internetu už přes stovky úrovní, možná i tísíce a hlavně bývají ve stylu murals. I tyto levely mají různá ohodnocení hvězdičkami a najdete zde i těžké levely, které dají na dost dlouho zabrat. A kdyby jste náhodou udělali důležitou chybu a nemůžete se na to místo vrátit, tak můžete použít návrat v čase.

Cena: 5.40£

Hodnocení: 10/10

Verdikt: Pullblox je naprosto skvělá hra, která má ve své hratelnosti málo chyb. Splňuje svůj úkol logické hry na jedničku s hvězdičkou a její koupě nikdo nebude moc litovat. Zabaví na desítky a desítky hodin, protože komunita dodá i více puzzlů než základní hra. Jediná chybyčka je, že budete muset schánět puzzly různě po internetu.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama