Quantic Dream budou vydavatelem dystopické adventury Dustborn
Novinka Quantic Dream budou vydavatelem dystopické adventury Dustborn

Quantic Dream budou vydavatelem dystopické adventury Dustborn

Dominik Tománek

Dominik Tománek

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Půjde o jejich vydavatelskou prvotinu.

Reklama

V červnu letošního roku studio Red Thread Games ohlásilo přípravu dystopické akční adventury Dustborn. Tvůrce sídlící v Norsku můžete znát díky epizodické Dreamfall Chapters, která je pokračováním série norských point-and-click adventur The Longest Journey. Red Thread však nedávno oznámili zajímavou novinku. Roli vydavatele převezme studio Quantic Dream, známé kvůli hrám jako je Heavy Rain či Detroit: Become Human.

Je rok 2030 a vy se objevíte v roli Pax, která má za úkol dovést záhadný balíček na druhou stranu „Roztříštěných států amerických“ v „post-infodemické době“. Událost zvaná the Broadcast totiž do světa rozeslala vlnu dezinformací a některým lidem poskytla „sílu slova“.

Ke spolupráci se v tiskové zprávě vyjádřil kreativní ředitel Red Thread Games Ragnar Tornquist následovně:

„Quantic Dream s námi sdílejí nadšení a lásku pro skvělé příběhy a interaktivní vyprávění. Bylo pro nás opravdu důležité pracovat s někým, kdo nám rozumí a je schopný ocenit vizi naší hry. A nemohli jsme si na pomoc vybrat lepšího partnera.“

Podobně nadšeně přidal i svoji část CEO Quantic Dream Guillaume de Fondaumiere:

„Od začátku jsme byli unešení ambicemi Dustborn. Ať už je to vizuál, originalita gameplaye, postavy nebo témata, kterých se dotýká. Naší hlavním cílem z pozice vydavatele je Red Thread Games poskytnout možnost, co nejlepšího vyjádření a následně to se všemi sdílet. „

Quantic Dream na začátku letošního roku oznámili, že se stanou nezávislými a budou investovat do dalších studií. Dustborn se tak stává jejich vydavatelským debutem. Hra zatím nemá přesné datum vydání, na trhu by se však měla objevit v průběhu roku 2021. Příběh Pax budete moct sledovat na PC a next-gen konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama