Quo vadis FALLOUT 4?
Blogy čtenářů Článek Quo vadis FALLOUT 4?

Quo vadis FALLOUT 4?

Playman ...

Playman ...

Vítej! Tak ty chceš do pustiny jo?! Ty si troufáš, víš to místo není tak bezpečný jako starý dobrý valut, sladký domov. Musíš vědět několik věcí, než…

Reklama

Vítej! Tak ty chceš do pustiny jo?! Ty si troufáš, víš to místo není tak bezpečný jako starý dobrý valut, sladký domov. Musíš vědět několik věcí, než se vydáš tam ven. Do nehostinné pustiny, do kráteru utvořeného atomovým výbuchem. Tam, kde na každém kroku číhá nebezpečí v podobě mutantů, super mutantů, ghůlů, robotů, létajících potvorách? Tak to musíš vědět několik základních věcí, nuže poslouchej.

 

1)      Základ tvoří tvůj osobní pib boy: Byl vytvořen firmou RobCo, neplést s robokopem! Zpravidla se dává na ruku, ukazuje všechny staty i mapu, je to zkrátka a dobře nepostradatelný pomocník.

 

2)      Kdo není s námi, je proti nám. Je záhodno si zvolit dobře perky, hlavně hackování usnadní cestu dále. Je zadobře plnit nejrůznější úkoly a tvořit si tak nové přátele!

3)      Sbírej zátky. Pamatuj: Komu se nelení, tomu se zelení. ČÍM více budeš vlastnit, tím lépe a zvyšuje se tvoje šance na přežití. Lepší gear a zbraně. Prostě sbírat všechno harampádí, téměř vše jde prodat – tak na to pamatuj.

4)      S.P.E.C.I.A.L. je výběr charakterových vlastností vaší postavy které si zvolíte na začátku hry jde o: SÍLU, VNÍMAVOST, VYTRVALOST, CHARISMA, INTELIGENCE, HBITOST, ŠTĚSTÍ. Zvolením těchto klíčových elementů vám následně dovoluje podle zvoleného počtu u jednotlivého elementu zvolit Perky.

 

Úkoly jsou ve Falloutu 4 rozmanité, někdy to ani nejsou úkoly (či questy chcete-li), ale prosté události které můžete ovlivnit. Např. se vás zeptá robot zda věříte, že robot může milovat. Pokud odpovíte že ano, (spoiler incoming v Daimond City) tak při příští návštěvě uvidíte, jak se chlap žení s robot(ehm)kou.  Questy se dělí na hlavní, související s hlavní dějovou linkou hry a ty vedlejší. Hlavní dějová linka Fallouta 4 se dělí na 3 části.

  1. Část: sestává z celkem 5ti úkolů. SPOILER:
    1. Out of Time 2. Jewel of the Commonwealth 3. Unlikely Valentine 4. Getting a Clue 5. Reunions
  2. Část: Obsahem se stává pětice dalších úkolů. SPOILER:
    1. Dangerous Minds 2. The Glowing Sea 3. Hunter/Hunted 4. The Molecular Level 5. Institutionalized
  3. A poslední část zkoumá příběhy okolo místa zvaném The Institute. Ve spoileru bude nastíněno více. SPOILER:
    Act 3 začíná když the přeživší položí první kroky do " The Institute."

Jaká jsou negativa Falloutu 4? 1) nosnost vaší postavy není neomezená (navyšuje se sílou a power armorem) 2) Hra neběží pod DirectX 12. 3) DLC politika kdy Fallout 4 Season Pass stojí v bratru nekřesťanských 50 euro, na Xzone 799 Korun, to je pomalu jako celá nová hra. To by museli dodat ale hodně obsahu. Z novinek na zingu jsem zatím nevyčetl jaký obsah má být, oni to pravděpodobně ještě ani neoznámili. 4) Já toto neberu jako zápor, někteří však ano; Osekání dialogových možností. Mě tento přístup přišel k duhu a vyhovuje mi,  jsou ale tací, kteří mají čistě záporný názor a je legitimní, tak ho zde uvádím.

 

Podívám- li se na hru Fallout 4 ze všech světových stran, tak mi vychází, co tato hra splňuje (nejprve to beru ze široka): Akční ✓Check; RPG v omezené rovině ✓Check; Zábavná ✓Check; Stavění svého přístřešku (všeho co vás napadne od postelí až po obrané turety či generátory elektřiny) ✓Check; Slušný prostor pro objevování ✓Check!

Kvalitativně z mého pohledu hra nabízí od prvního místa – tedy od nejvyšší porce, až po tu nejnižší: !PŘÍBĚH<HRATELNOST<AKČNÍ FEELING<SOUNDTRACK<RPG FEELIKE! (můj názor). Jo a jestli hru doporučuju? Já jo, mě hra baví – prolézám každej kout a ani po 25 hodinách hraní není hra dohraná a vydrží mi ještě dlouho. Uvidíme jak budu hodnotit po dohrání.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VzTLloF4dtE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

Playman

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama