Řada Alienware
Blogy čtenářů Článek Řada Alienware

Řada Alienware

Po velmi dlouhé odmlce se vrací a trochu se odtrhnu od mých oblíbených konzolí k PC platformě. Budu rozhodně velmi rád za jakýkoli zajímavý příspěvek…

Reklama

Po velmi dlouhé odmlce se vrací a trochu se odtrhnu od mých oblíbených konzolí k PC platformě. Budu rozhodně velmi rád za jakýkoli zajímavý příspěvek do diskuze.

Už z článku dojde všem, čemu se nejspíše budu věnovat. Samozřejmě tím myslím řadu herních přístrojů od Dellu, které ale spíše vyrábí dceřiná společnost Alienware. Určitě se najdou lidé, kteří neví, co je Alienware a jím bych taky tento článek nejvíce doporučil.

Alienware

Samotná značka Alienware pochází z USA a zabývá se výrobou herních počítačů. Existuje již od roku 1996 a jejím logem je ,,UFOun". Námětem na tento směr UFO stylu byl známý seriál Akta X. Oba zakladatelé firmy tento seriál totiž sledovali. Po pár letech si této firmy všiml počítačový gigant Dell. Ten tuto firmu skoupil v roce 2002, ale nechal jí celkem volné ruce, proto dnes na jejich strojích moc rukopisu Dellu nevidíme a přesto je pro Dell tato značka důležitá. Dá se říct, že jim Dell vyklidil pole ve své stájí, když odstavil značku XPS jako herní a udělal z ní spíše ultrabooky. Alienwary se staly v průběhu let ukázkovou značkou herních notebooků a hlavně zajímavý futuristický design lákal lidi, ale na druhou stranu i odrazoval. 

Portofólio

M14x

Nejmenší notebook co je v současnosti nabízen. Se čtrnácti palcovým displejem nepůsobí nijak velkým dojmem a na domácí hraní je zbytečně malý, ale uvnitř je to silák, který rozjede všechny moderní pecky a co by taky ne, když stojí od 25 000Kč za nejnižší verzi, která u nás není až po 40 000Kč. Kdybych přidal subjektivní názor, tak tento notebook zaujal mě. Především, že je to nejlevnější Alienware laptop, ale hlavně bych nechtěl 17-ti palcovou krávu, kterou už tak lehce tahat všude nemůžu. Zatím však tenhle Alienware zůstává nesplněným přáním.

M17x

Některým 14 palců nestačí a pro ně je zde vyšší model se úhlopříčkou 17 palců. Ten již jde cestou vyššího výkonu. Samozřejmě se také odráží na ceně. Můj osobní názor je, že ikdyž není tak mobilní jako M14x, tak se mi zdá nejlepším kompromisem z celé řady laptopů Alienware. Hlavně díky tomu, že není drahá jako M18x, ale ani není malá jako M14x, přitom nabízí dobrý hardware.

M18x

Vlajková loď laptopů Alienware jde hlavně cestou nejvyššího možného výkonu. Cena je samozřejmě tomu odpovídá, ale pokud na to někdo má, tak ať ho bere. Přece jen, dvě grafické karty uspokojí všechny pařany.

X51

První desktopový stroj od Alienware bych přirovnal ke konzolím. Přece jen, velikost a design by útočil na trh konzolí. Škoda jen, že cenovka na tento trh nemůže. Základní konfigurace stojí 700$, což zrovna po převodu na české ceny + DPH není málo. Na druhou stranu máte zase konzoli, kterou můžete upgradovat, s podporou myše a klávesnice, s plnohodnotným operačním systémem a kompaktními rozměry + mnoho portů na zádech. Nevýhodou však může být rozpolcenost platformy na mnoho služeb jako Steam, Orgin, ...

Aurora

Aurora je tak trochu jiná liga. Nabídne to nejlepší, co asi může na trhu a taky si za to nechá tučně zaplatit. Konkrétně jde cestou šestijádra a dvou grafických karet. V balení už máte i herní klávesnici a myš (mohli rovnou přibalit monitor a sluchátka ne :-D). Já už podle vzhledu vidím mašinu.

Nějaké to slovo na závěr

Proč jsem se téhle značce začal věnovat ? Sám poslední dobou jejich designem unešen. Mám rád jak si podsvítí cokoli chtějí a oproti MSI nebo Asusu vypadají mnohem zajímavěji již na první pohled. Zatím mě žádný produkt nezklamal svojí výbavu, ale chybí mi v nabídce bývalí M11x, který by pro mnohé i třeba úvodem do značek Alienware. Nejvíc mě zaujala však X51. Krom té ceny by to byla krásná konzole PC platformy s hezčím designem než Xbox 360 a Playstation 3. Pohlížím ale spíš po M14x, jelikož zrovna peníze na M17x nejsou a nebudou a brigády nesypou tolik peněz.

Alienware možná trpí i neduhy, ale jako značka bude patřit k herní branži a i kdyby začala prodělávat, tak se vždy najde někdo, kdo by ji odkoupil od Dellu.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama