Raven Software hlasuje o založení odborů
Novinka Raven Software hlasuje o založení odborů

Raven Software hlasuje o založení odborů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

12

Activision Blizzard prosí zaměstnance, aby volili proti.

Reklama

Americká Národní rada pro pracovní vztahy (NLRB) povolila QA oddělení studia Raven Software spadající pod Activision Blizzard hlasovat o založení odborové organizace. Dvacet jedna testerů může do 20. května elektronicky odevzdat svůj hlas, ve kterém se vyjádří pro nebo proti založení odborů. Pokud zvítězí první varianta, což se jeví velmi pravděpodobné, vzniknou první videoherní odbory ve Spojených státech.

Podle zdrojů The Washington Post má vydavatel intenzivně řešit situaci kolem vzniku odborů a nabádá zaměstnance, aby se vyslovili proti návrhu. Activision Blizzard měl například mezi zaměstnance rozeslat e-mail s jednoduchým sdělením: „Prosíme, volte proti.“ Minulý měsíc mělo vedení Ravenu říct zaměstnancům, že založení odborů bude mít dopad na vývoj her a ovlivní případné výhody a povýšení členů týmu.

Ve vyjádření Activision Blizzardu pro The Washington Post z minulého měsíce stojí: „Respektujeme procesy NLRB, jsme ale zklamáni, že na rozhodnutí, které může významně ovlivnit budoucnost celého našeho studia, se bude podílet méně než 10 % našich zaměstnanců. Věříme, že přímý vztah se členy týmu je nejlepší cestou k dosažení individuálních i firemních cílů.“

Několikaměsíční kampaň za vznik odborové organizace Game Workers Alliance začala dva měsíce trvající stávkou proti propouštění testerů v Raven Software. Minulý měsíc jsme psali o tom, že Activision Blizzard zaměstná testery svých studií na full-time, změna se ale kvůli zakládání odborů netýká právě zaměstnanců Ravenu. Výsledky hlasování by měly být podle NLRB známé 23. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama