Rayman Legends
Blogy čtenářů Recenze Rayman Legends

Rayman Legends

Anonymní

Anonymní

Přinášet nové kousky a oprášit starý kabát her dokazuje Ubisoft už dlouho a nepřestal ani s klasikou která neomrzí a tou je Rayman. Restart (a to…

Reklama

Přinášet nové kousky a oprášit starý kabát her dokazuje Ubisoft už dlouho a nepřestal ani s klasikou která neomrzí a tou je Rayman. Restart (a to úspěšný)  Rayman Origins se vrací v Rayman Legends. Oblíbený hrdina se nám zde ukáže v tom nejlepším světle. Rozhodně bude chtít získat skalp krále plošinovek. A nutno podotknout že k tomu má dobře našlápnuto.

Rayman  pokračuje!

Rayman Legends je stejný jako jeho poslední předchůdce, který se vrátil k úplným kořenům série. Rayman zde je opět skákavkou hrou z pohledu třetí osoby ve 2D. To znamená, že může pouze pohybovat do stran a nahoru a dolu. Funguje to dobře a podle mého názoru s tím i fanoušci téhle série i počítali.

Rayman a spol. dokázali zvítězit a porazit ze světa hrozbu aby měli na chvíli klid (pro nás dobře, když nebude trvat dlouho). Invaze divné temnoty je novou překážkou pro Raymana. Svět, který pohlcuje zde přítomná temnota dychtí po odvaze Raymana, který ze svého spánku vpluje vstříc novému dobrodružství. Příběh zde vyloženě nehledejte, Rayman na něm nestaví. Je rozdělen do velkého počtu levelů, které ale naopak jsou výborně zpracované a tak trochu eliminují nedostatky v podobě zmíněného příběhu.

 

Cestovatel dobývá srdce fanoušků

Hra je sestavená tak, že v hlavním menu jsou jednotlivé portréty, v nichž najdete vstup do daného světa. Těch je ve hře celkově 5. Každý ze světů bude od vás chtít něco jiného. Světy jsou dále děleny na menší světy (nazvěme je např. podsvěty) a jednotlivé mise. Uvedu příklad první mise je jednoduchá zde nebudete mít problémy a okoukáte se a seznámíte se s novinkami. Jiné to bude u mise poslední tam už budou kladeny jiné nároky o dost těžší a zřejmě i padne nějaké to sprosté slovo z vašich úst.(Jen do toho! Uleví se vám věřte mi) ☺

V každém z dostupných světů plníte jednotlivé levely, v kterých se snažíte zároveň sebrat dostatečný počet Lumíků a také bytůstek, nazvaných Teensie. V některých misích musíte najít 10 Teensie, které jsou velmi dobře poschovávané, v některých jen 5 a v těch velmi rychlých, které jsou jen o náhodě a vašem talentu, tam jich musíte najít 3. Pokud se vám povede najít všechny, získáte plné hodnocení z hrané  mise.

Lumíky jestli posbíráte požadovaný počet, tak se vám postupně otvírá bronzový, stříbrný a zlatý pohár. To je taky důležité no pokud chcete být ve světě top. Prestiž kterou získáte díky pohárům je taky významné plus. Hra totiž veškeré statistiky shromažďuje a porovnává s ostatními.

 

Chcete víc? Rayman vám to nabídne. Když získáte 400 Teensie, což vám nějaký ten čas zabere, otvírá se speciální svět. A co ještě vlastně Legends nabízí? Hodně třeba původní levely z Origins. Pak jsou zde nové hratelné postavy a těch je opravdu velké množství a open jednoho takového člobrdy se vám naskytne po dosažení určitého počtu Lumíků.

Grafika není nejsilnějším tahákem, nicméně je brilantní. Protože hra je plně ve 2D, tak všechny postavičky a objekty jsou precizně zpracovány. Mně se nejvíc líbilo zpracování jednotlivých úrovní. I hudba, která doprovází level je dobrá i návyková.

 

Hledáte kooperaci? Nehledejte!

Když dojdete na úplný konec levelu čeká vás samozřejmě …3,2,1.. Boss! Zde je to velmi zdařilé. Proti Bossům budete bojovat jak na zemi tak např. i ve vzduchu. Když ho porazíte (věřím, že ano) tak čekejte dárek v podobě bonusové mise (Hudební). Zde Vás doprovází známé skladby a tyhle mise jsou naprosto originální.

Velké mínus pro Ubisoft je a to se nezlobte je že zde postrádá kooperaci. Proč? Tahle hra by si ji určitě zasloužila a hodně fanoušků určitě napadlo koho v Ubisoftu pověřili touhle nepochopitelnou prověrkou. S kamarádem si zahrajete i dva bez jakéhokoliv problému i na jedné konzoli ale online ne.

Tím pádem přicházíme o velkou zábavu a Ubisoft v tomhle trefil hodně vedle.

Plošinovka má krále a tím je Rayman Legends. Dávné časy toho to hrdiny oprášil Ubisoft skvěle( i když při tom oprašování vzal i tu kooperaci). Rayman je hra, která bavila, baví a bude bavit.

Nevěříte? Přesvědčte se sami…. Desítek hodin jsou určitě zaručeny.

Rayman je zpět.

 

 

Rayman Legends

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Zpracování levelů
Soundtrack
Hudební levely
Překonává svého předchůdce
Absence online kooperace
Obtížnost některých úrovní
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama