Rebel Inc: Escalation
Novinka Rebel Inc: Escalation

Rebel Inc: Escalation

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Politicko-vojenská strategická simulace nově i na PC.

Reklama

Rebel Inc. je původně mobilní strategická hra, jež na operační systémy Apple iOS a Google Android vyšla před necelým rokem. Tvůrci z nezávislého studia Ndemic Creations z anglického Bristolu tímto počinem navázali na svou veleúspěšnou prvotinu Plague Inc., která s více než 130 miliony hráčů napříč všemi platformami (mobily, PC, PS4, Switch a X1) patří od svého vydání v roce 2012 mezi nejprodávanější mobilní placené hry historie.

Obrovský úspěch nechal vzniknout také deskové hře Plague Inc: The Board Game pro 1-4 hráče, v níž se stejně jako v její mobilní předloze snažíte infikovat svět virovou nákazou. Tato hra je vlastně přesným opakem slavné deskoherní série Pandemic, kde naopak proti globální pandemii bojujete.

 

Rebel Inc: Escalation

 

Na podobných principech vznikla druhá hra studia jménem Rebel Inc. Ta sice z Plague Inc. vychází, ale navenek to je zcela svébytná hra, v níž jako globální vládce usilujete o politicko-vojenskou stabilizaci své země po dlouhé válce. Oproti původní mobilní dostala zbrusu nová PC verze Rebel Inc: Escalation k dobru nejen lepší grafiku, ale také novou příběhovou kampaň* a multiplayer*. (* přibude později)

Rebel Inc: Escalation byla před nedávnem vydána nejdříve na Steamu v předběžném přístupu, přičemž do 22. října se nabízí s 10% slevou za 13,49 EUR, což je kolem 350,-. V předběžném přístupu bude hra postupně narůstat, když přibudou nové regiony k vládnutí, noví guvernéři pro správu provincií, taktéž online kooperace či editor vlastních scénářů.

Ve finální verzi by Rebel Inc: Escalation měla vyjít v průběhu příštího roku, ale již nyní je hra podle vývojářů plně vyladěná a stabilní. Měnit by se měl do plné verze hlavně obsah, technická stránka je prý takřka hotová, takže se nemusíte bát, že si koupíte ještě hodně syrový produkt. Z herních režimů je aktuálně dostupná neomezená hra bez příběhu a tutoriál.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=L-Zwh1dRauA[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama