ReBoot - Prosinec 2013
Blogy čtenářů Článek ReBoot - Prosinec 2013

ReBoot - Prosinec 2013

Anonymní

Anonymní

To, že indie hry jsou často lepší a daleko populárnější(a zaslouženě) jako velké AAA tituly, je už všeobecně známo.Potvrzuje se to vždy novými…

Reklama

NEWS

The Forest

To, že indie hry jsou často lepší a daleko populárnější(a zaslouženě) jako velké AAA tituly, je už všeobecně známo.Potvrzuje se to vždy novými výbornými tituly. Mezi ně sejiž brzy přidá i čerstvě ohlášený The Forest, horor, který vám doslova nedá vydechnout. Dostanete se v něm z pohledu první osoby do velké lesní mapy a během dne se budete snažit postavit si nějaké obydlí, ve kterém prožijete noc. Přes ni budouna vás útočit zmutovaní domorodci. Les je plný interaktivitya možností. Hra už i dostala na Greenlighte zelenou, takžeji můžeme čekat jako exkluzivitu na PC. A podle všehose připojí k pěknému zástupu vynikajících indie hororů.

 

 

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KwImGYR2rwg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>JIŽ BRZY

 

JIŽ BRZY

Se vrátíme do světa PS3 exkluzivity The Last of Us s DLC Left Behind. Zahrajeme si za Ellie v době před událostmi plné hry.DLC se bude odehrávat v Bostonu, kde Ellie studuje na vojenské škole. I nyní budou mít hráči partnera -nejlepší přítelkyni Ellie - Riley. DLC vyjde někdy začátkem roku 2014.

 

 

Pokračování rebootu Tomb Raider ještě není ohlášeno, ale Brian  studia Crystal Dynamics potvrdil, že už se na něm pracuje. Příběh se bude odehrávat tam, kde skončil první díl a charakter Lary čeká další vývoj.

 

 

Xbox One

Již známou odpovědí na nové konzole Sony je zařízení od společnosti známé spíše operačními systémy. V mnohém však ostatní konzole předbíhá a jinak by to nemělo být ani v případě této konzole s názvem Xbox One.Microsoft působí velmi sebejistě , zřejmě má být proč, když blahopřeje Sony k vydání konzole. Opravdu je jednotka o tolik lepší nebo jde o progresivní marketing Microsoftu ?Design, stejně jako u Playstationu , upustil od oblých tvarů. Nastoupili ostré linie, celkový design je ve tvaru poctivé cihly .Kombinovaný černý plast je napůl lesklý , způlky matný .Rozmístění prvků se výrazně neměnilo a stejně jako u čtvrté generace Playstationu , uživatel bude vědět , kde co hledat .

 

Parametrově jsou si nové konzoly velmi podobné , stejně použitý procesor AMD s názvem Jaguar , který pracuje se dvěma čtyřjádrovými moduly. S procesorem spolupracuje stejně 8GB paměti RAM . 5GB je určených na hry , ostatní tři slouží na chod systému a aplikací . Grafický čip pochází stejně z dílny AMD , kde přináší teoretický výkon 1.31 TFLOPS .Xbox přináší kromě výstupů v HDMI i 4K výstup a 7.1 prostorový zvuk . Očekávaná změna přišla v podobě Blu - ray mechaniky , která byla nahrazena klasickou DVD .

 

Uživatel mák dispozici 500GB paměti na filmy, hudbu a samozřejmě hry . Pamatuje si vaše filmy, obsah, který máte rádi , zná váš hlas, vaši tvář . Po incidentech , které se udály v průběhu tohoto roku spojené se jménem Snow den , nám tato slova naháně jístrach . Každopádně je to ale opět posun vpřed a důkaz vývoje technologií, které jsou opět blíže k běžným lidem. Po startu nás uvítá domácí obrazovka podobná té , jakou známe z Windowsu 8 - dlaždice . Obdélníkem se prostě nevyhnete .Příjemné zelené rozhraní se velmi nezměnilo , ale přibylo mnoho funkcí . Kinect s sebou přináší sledování uživatele ,obsahu , který vyhledává a mnoho dalšího . Konzole je každým dnem moudřejší .

 

Mezi další novinky patří ovládání hlasem ,které si najde uplatnění během hraní akčních titulů .SmartGlass , další zajímavá novinka , přináší streamování obsahu do mobilního zařízení . Svůj iPhone , Android nebo Windows Phone využijeme jako druhý displej . Využití této funkce bude zajímavé pro hru více hráčů na jednom zařízení výhodou .Stejně jako PS4 , i X-one přináší nahrávání nebo možnost vytvářet screenshoty přímo během hry .Design změnilo i příslušenství , a tak vytváří symbiózu s konzolí .

Nový Kinect působí jako dokonalý kvádr . ovladač svůj design změnil velmi mírně . Připravte si 500 € a můžete si užít novou konzoli spolu s hrami jako Forza Motorsport 5 nebo Dead Rising a spoustu dalších parádních her.

 

RECENZE

CONTRAST

Inteligentní adventura Contrast ( pod taktovkou začínajícího týmu Compulsion Games) nám své přednosti ukázala již na letošní E3. Ale jak dopadl Contrast?

 

Imaginární kamarád

Jste malí, nuda se na vás valí ze všech stran a vy místo toho, abyste šli ven, se trochu pohrajete s fantazií a najednou máte kamaráda s přívlastkem imaginární . Nikdy jste takového neměli? Aha, vy jste dávali přednost těm živým . Malá Didi takové štěstí bohužel neměla a proto se rozhodla povolat si na pomoc právě vás , o dvě hlavy vyšší kamarádku Dawn . V tomto směru hra skutečně ničím neotálí a po stručném nastínění děje už už podáváte pomocnou ruku , kterou 9 -letá Didi potřebuje jako nikdy předtím .Pomocnou ruku však nahrazuje celý záchranný člun , protože na vašich bedrech stojí záchrana celé rodiny a následně odvrácení jejímu rozpadu . V kulisách krásné Paříže , která v světle 20. let minulého století vytváří dokonalé prostředí pro vyprávění emocionálního děje, jaký Contrast nabízí . Kouzlo kabaretních pódií a jazzových klubů dotvářejí výbornou atmosféru ,  která zahalí již zmíněnou dospělost příběhu a hratelnost . Zde se dostáváme do samostatné kapitoly naskrz celým žánrem, což nám autoři demonstrovali už před vydáním . Jde totiž také o samotné vyobrazení děje, jeho zpracování a vnímání . Všechno je jen odrazem a vy jako hráč , za doprovodu noirové atmosféry , pozorujete siluety postav a jejich problémy jen jako divák " civějící " na stěnu.

KDYŽ TŘETÍ ROZMĚR NESTAČÍ

Hratelnost versus kreativita - souboj odehrávající se v každé jedné hře , přičemž u většiny z nich je vítěz a poražený více než zřejmý . Krása tohoto titulu spočívá v tom, že na stupni vítězů jsou oba . Tam, kde většina žánrově příbuzných kulhá na jedné noze, Contrastu kreativita určitě nechybí a hratelností postavenou na balancování mezi reálným světem ve 3D a hranici světa stínů . Právě na této schopnosti jsou postaveny všechny hádanky a puzzle, které vám a malé Didi zkříží cestu za záchranou jejího dětství .Ve většině případů jde o přemístění světelného zdroje a následné převrhnutí odrazů do polohy, při níž si už řeknete : " Aha , takže takhle! " Při kapitole hádanky se budeme muset na sekundu pozastavit , protože některé nefungují úplně stoprocentně . Řeč je o puzzle, založených na interakci s boxy , které musí být přemístěné na určité místo . Kromě absence jakýchkoliv fyzikálních zákonů se s nimi často dokážete zaseknout , což vám může přijít až frustrující . Naštěstí jich ve hře není až tak mnoho a po většinu času se budete jen snažit přeskákat z 3D do 2D a zase naopak .

 

Podle samotných slov autorů to byly právě hádanky, co bylo na vývoji nejtěžší . Jejich stylizace nebo komplexnost mají za sebou pěkný kus práce. Za zmínku určitě stojí kolotoč , loutkové divadlo a záchrana celého cirkusu , ke kterému se dostanete v polovině hry . A když už jsme u té délce ... Hrací doba se nesnaží atakovat žádné herní maratony . Ba naopak. Zde jde o svižnost , plynulé odsýpaní a po zhruba 3-4 hodinách se úspěšně dopracujete k cíli.VERDIKT :Contrast funguje, jak má. Jeho idea utkví hráči ještě dlouhou dobu po vydání. Je tu však stále pár věcí , v čem je hra skromná a i když jsou její žánrové kvality nadprůměrné, moment vyražení dechu zde nenajdete. Vyprávění příběhu je zajímavější než on samotný . Hratelnost a kreativita jsou obě na stupni vítězů - bohužel, tento stupínek není tak vysoko, jak by jste asi očekávali.

7/10

+Atmosféra

+Hádanky

-Hrací doba

-Jednotvárnost

 

Všem co čtou můj blog ale i těm co jsem zavítali jen tak přeji Hezké a spokojené Vánoce. A dlouhou propařenou Štědrovečerní noc u Vaší oblíbené hry ať na PC,konzolích,tabletech či tamagotchi.

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama