ReBoot - Únor 2014
Blogy čtenářů Článek ReBoot - Únor 2014

ReBoot - Únor 2014

Anonymní

Anonymní

Jakou mašinku budete na Thiefa potřebovat?

Reklama

NEWS

Thief 4

Jakou mašinku budete na Thiefa potřebovat?

Eidos Montreal odhalil PC požadavky pro očekávanou stealth akci Thief. Podle týmu vývojářů bude titul vyžadovat přinejmenším vysokovýkonný, dvoujádrový procesor nebo čtyřjádrový procesor, 20GB volného místa na disku, 4GB RAM a grafiku minimálně střední třídy podporující DirectX 10/11 (minimálně AMD Radeon 4800 series / Nvidia GTS 250). někteří možná budou muset kupovat nový stroj, jiní zas slavit. Dlouho očekávaný titul je pomalu tady!

 

 

UŽ BRZY

...tedy přesně 28. února vyjde dlouho očekávané pokračování série Thief s pořadovým číslem 4. Na radost českých fanoušků, kterým dělá problém angličtina, bude Thief 4 obsahovat české titulky. Češtinu bude ale podle dostupných informací obsahovat pouze PC verze hry.

 

Informace o nové Assassins Creed hře jsou sice spekulacemi, ale kreativní ředitel Assassins Creed IV, Jean Guesdon, naznačil následující: "Feudální Japonsko zůstává jednou z možností pro sérii. " No nezbívá než se nechat překvapit že ano?

 

Jedna z nejočekávanějších her ​​roku, Watch Dogs, oznámila svůj finální příchod na trh. Její vydání je stanoveno na přelomu jara a léta, a to na Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 a PC. wii U verze byla odložena na neurčito.

 

TECHNOLOGIE

Logitech PowerShell

PS nenahradí, ale...

logitech PowerShell promění váš iPhone 5/5s nebo iPod touch (5. generace) se systémem iOS 7 na mobilní herní konzoli. Stačí vložit kompatibilní iPhone nebo iPod touch do ovladače stejně, jako ho vkládáte do standardního ochranného pouzdra a vznikne unikátní mobilní herní konzole. Získáte tak množství funkcí navíc, včetně plnohodnotného ochranného pouzdra a téměř dvojnásobné výdrže baterie, protože Powershell má interní baterii, která dobíjí váš iPhone / iPod. Toto řešení je na první pohled velmi lákavé, jenže to má i několik háčků. V prvním řadě je to použití pouze s novějšími iPhone / iPod, jelikož má kolébka Lightning konektor.To samo o sobě znemožňuje použití iPhone starší generace, i když (čistě teoreticky) by se do obalu dali "narvat".

 

S dotykovým displejem se sice na mobilu dá hrát, ale Gameru chybí ovládací prvky, které se používají ve hrách. Obrazovka má také svá omezení a tak je možné používat jen několik základních tlačítek, což pro mnohé hry nepostačuje, resp. je to vhodné ovládání jen pro jistý typ "mobilních" her. Pro plnohodnotné herní vyžití zkrátka bylo nutné sáhnout po konzoli. Powershell přidává iPhone dva triggery, které se ovládají ukazováčky, čtyři herní tlačítka (X, Y, A, B - podobně jako mají herní gamepady), tlačítko PAUSE a ovládací kříž (d-pad). Aby se však zachoval kompaktní rozměr je všechno jaksi "menší" a i herní tlačítka jsou blíže u sebe, takže si třeba trošku zvyknout. Na plnohodnotný gaming je to ale dost málo. D-pad nenahradí analogovou páčku a dobře víte, že pro velké hry třeba páčky až dvě - jednu pro pohyb a druhou pro zaměřování při střelbě. Dá se však stále využívat dotyková obrazovka iPhone a protože jsou ukazováčky volné, např. . na střelbu a granáty, zahrajete si dost podobně jako na konzoli - iPhone ten výkon má. Stejně tak funguje i akcelerometr, díky čemuž můžete naklápěním iPhonu měnit směr ve hře .Double size Váš maličký , štíhlý iPhone se rázem zvětší ,což také nebude vyhovovat každému.

 

Kolébka má solidní provedení a je opravdu velmi kvalitně zpracovaná. Její tvar je přizpůsoben maximálnímu komfortu během hraní a tak tenoučký iPhone rázem nabere na objemu. Powershell váží 120 g ,což samo o sobě není mnoho, ale ... iPhone 5s váží 112g , takže spolu je to dvojnásobná hmotnost jako samostatný telefon. Toto jsou věci, které běžný člověk zvyklý na iPhone může vnímat jako negativum, avšak je třeba si uvědomit , že v tomto případě by se patřilo uvědomit si např. . jak velká je PS Vita.  Přidáním herních ovladačů navíc nepřicházíte o přístup k základnímu prvku telefonu , jakými jsou zapínání a vypínání, reproduktory , sluchátka( konektor je vyveden pomocí speciální redukce ) , ovládání hlasitosti nebo objektiv kamery. PowerShell se pohodlně vejde do kapsy nebo malé tašky a umožní tak přístup k hrám,ať už se vyberete kamkoliv. Double Power Při hraní se více vybíjejí baterky. Právě proto má Powershell integrovanou vlastní baterii dobíjecí přes microUSB - mimochodem KONEČNĚ způsob jak nabíjet i iPhone přes klasické microUSB nabíječky. Baterie má kapacitu 1500 mAh, což znamená téměř zdvojnásobení baterie. V této kombinaci snadno překonává výdrží i PS Vitu.

 

Věc, která opravdu zamrzí, je stále relativně slabá podpora ze strany vývojářů her, které by přímo podporovaly herní pouzdro je stále žalostně málo. Na stránkách Logitech je seznam asi 30-40 titulů. Apple do systému iOS 7 integroval přímou podporu pro Powershell a podobné herní ovladače.Velmi dobře se s ním hrají různé závodní hry. Ideálním se ukázal i při hraní skákaček či akrkádovek. Tam je prostě ideální používat nějaký křížový ovladač a pár doplňkových tlačítek. Naopak slabší stránkou jsou FPS střílečky a sportovní hry jako fotbal, hokej apod.

Tam se zkrátka žádají extra analogové páčkya ne jen křížový směrový ovladač.

Na trhu je několik podobných ovladačů pro nový iOS. Logitech Powershell byl prvním, zatím je pravděpodobně jediným na našem trhu a podle mého názoru patří k těm lepším. Osobně jsem s ním spokojený.

 

Bohužel ne každému sedne na 100 % a proto na něj najdete na internetu i několik dost negativních recenzí.  Tradiční Applisti většinou vidí jako problém rozměry, ale ti asi neznají kapesní konzole. Pro gamera je to oněčem jiném - balení dva v jednom a  nejlepší je, že hraní vám neovlivňuje spotřebu baterií,protože ta se při používání dobíjí .Od koupě PowerShell odrazuje snad jen vyšší cena, ale s ohledem na možnosti a kvalitu provedení se dá cena akceptovat. Přece jen je to obal na iPhone, dobíjecí energetická banka a ještě i šikovný gamingový ovladač s vynikající ergonomií , takže netřeba nosit s sebou na cesty konzoli a mobil, ale pouze mobil v Powershell.

 

Do Budoucna

příjde hodně změn co se týče mého blogu Reboot. Stále ho budu podporovat ale mimo něj budu působit ve spolupráci s mladými hráči a redaktorem nejmenovaného zahraničního magazínu. Pokud vše půjde podle plánu, měli by jsme odstartovat létos v létě nebo po novém roce.

 

 

Vždy jsem končil měsíční vydání recenzí. Zde udělám ale vyjímku.

Vývojářské video přibližující tvorbu Left Behind DLC pro Last of Us.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gZrIvpH5ksQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama