Recenze Plants vs. Zombies
Blogy čtenářů Recenze Recenze Plants vs. Zombies

Recenze Plants vs. Zombies

Jistě se vám to už někdy stalo. Je poklidné nedělní odpoledne, vy v klidu odpočíváte ve svém oblíbeném křesle, popíjíte kávu a najednou skrz okno…

Reklama

Jistě se vám to už někdy stalo. Je poklidné nedělní odpoledne, vy v klidu odpočíváte ve svém oblíbeném křesle, popíjíte kávu a najednou skrz okno zahlédnete, jak se před vaším domem shlukují zombie a chystají se k vám na návštěvu. Nezbyde vám tedy nic jiného než skočit do kůlny, sebrat pár semínek a zasadit si kytičky na obranu domu a potažmo svého mozku. Počkejte, cože? Že se vám něco takového ještě nestalo? Tak nezoufejte, jistě vás něco podobného jistě potká. Minimálně pokud zkusíte tower defense hru Plants vs. Zombies od známých vývojařů z PopCap Games, kterři jsou zaměřeni na tvorbu casual her (jistě znáte Bejeweled apod.). A musím říci, že se jim hra jako obvykle opravdu povedla.

 

 

Příběh je prostý. Jak už jsem psal, na váš dům útočí hladové zombie dychtící po vašem mozku a vaším úkolem hry je sázet kytičky na zahrádce. Z počátku máte jen malé množství rostlinek, ale celkově jich hra obsahuje až 49 a nutno dodat, že každá kytička je jiná, hodně se od sebe liší a při každém výběru budete hodně přemýšlet kterou kytku použijete a kterou necháte na střídačce. Zasazení jedné kytičky stojí určitý počet sluníček, přičemž kytičky získáváte z nebe a hlavně ze slunečnice. Nalezneme zde různé houby, slunečnice, kaktusy, vodní rostliny nebo třeba nášlapnou bramboru. A Jak už to bývá, zombie jsou pěkně vychytralé bestie a vymyslely mnoho způsobů jak se chránit nebo se lépe dostat k vašim dvěřím. Na hlavy si dávají kdejaké helmy, brání se dveřmi, podhrabávají se, létají, skáčou, plavou nebo se potápí. Navíc jsou tak tvrdohlavé a vytrvalé, že se pokouší zaútočit v libovolnou denní dobu a na jakoukoliv část domu. Variabilita a minimum stereotypu je tedy zaručeno. Od šíleného souseda si pak můžeme koupit nové kytky a různá další vylepšení. Nutno dodat, že si hlavní hrdina hry nevybral příliš dobré místo k bydlení - horda zombie a šílený soused k tomu? Ne, děkuji.

 

 

Ve hře se časem setkáme s Almanachem, což je velmi užitečná kniha, kde se dozvídáme veškeré detaily o flóře i fauně (rozumněj zombie-fauně). Vše je velmi vtipně popsáno a i když všemu rozumíte, rozhodně doporučuji si popisky přečíst.

 

Vše je zabaleno do krásného grafického kabátku tvořeného malovanou barevnou (až dětskou) grafikou, která klame (a často také odpuzu

... zde pokračujte v psaní ...

je) hráče, kteří o hře nic neví. Doporučuji hru vyzkoušet - grafika se vám zalíbí a hra vás naprosto pohltí svým kouzlem.

 

Abychom nezískali pocit stereotypu, přidali nám vývojaři do hry množství miniher a achievmentů, takže i po dohrání "příběhové linie" hra na další dobu zabaví. Pokud nemáte sázení dosti, můžete se vydat do své Zen zahrádky a tam si sázet další kytičky. Pravdou je, že tato zahrádka slouží k vydělávání peněz a není až tak moc zábavná.

 

 

Hra je natolik zajímavý, že si kompletní princip hry vypůjčil Blizzard a vložil ho do svého nejnovějšího datadisku Cataclysm ve formě daily úkolu.

 

[embed]http://www.youtube.com/v/aWI5XTmGrmo[/embed]

 

Pokud jste na hru ještě náhodou nenarazili, rozhodně vám jí doporučuji. Nenechte se zmást grafikou nebo tím, že se jedná o "pouhý" casual titul. PvZ vám nabídne mnoho hodin zábavy za málo peněz, což je v dnešní době nedostatkové zboží. Hra je dostupná na Steamu na PC, Mac a dokonce i na iPod/iPhone.

Recenze Plants vs. Zombies

Verdikt

Her s nápadem a výborným provedením není nikdy dost a PvZ je zářným příkladmen, že takové hry ještě existují.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Nápad
Grafika
Humor
Hnusný zvuk při "Game Over" :-)
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama