Remake Star Wars: Knights of the Old Republic se odkládá na neurčito
Star Wars: Knights of The Old Republic Novinka Remake Star Wars: Knights of the Old Republic se odkládá na neurčito

Remake Star Wars: Knights of the Old Republic se odkládá na neurčito

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

12
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Projekt studia Aspyr se potýká s problémy.

Reklama

Jde o jednu z nejlepších her ze světa Star Wars, takže když se loni potvrdilo, že se chystá remake RPG Star Wars: Knights of the Old Republic, nejednoho fanouška to zvedlo ze židle. Teď se ale ukazuje, že celý projekt provázejí problémy, na které upozornila agentura Bloomberg.

Podle informací novináře Jasona Schreiera je projekt momentálně (zřejmě jen na čas) pozastaven a jeho dokončení se odkládá na neurčito. V červenci firma Aspyr Media, která za remakem stojí, nečekaně vyhodila dva důležité vývojáře - art directora a design directora. Ti třeba dohlížejí na kvalitu grafické stránky hry nebo použité mechaniky, ale vesměs se podílejí i na celém jejím vzniku. Jde o klíčové lidi, jejichž odchod značí nemalé potíže.

K vyhazovům přistoupilo vedení studia poté, co manažeři z firem Lucasfilm Games a Sony zhlédli ukázku remaku. Evidentně s ním ale vedení Aspyru nebylo spokojeno - ani s tím, kolik času a peněz zatím vývoj spolkl, dodává Bloomberg. Podle něj tak remake zřejmě vyjde až v roce 2025, ačkoliv se původně spekulovalo o konci letošního roku.

Hra, původně vytvořená studiem BioWare a vydaná pod LucasArts, je stará už téměř dvacet let a nový kabát by si zasloužila. "Předěláváme ji úplně od základu a používáme k tomu nejnovější technologie, aby odpovídala úžasným standardům originálu a jím vybudovaným inovacím. Zároveň zůstáváme věrni příběhu, který respektujeme," uvedl loni tvůrce remaku Ryan Treadwell.

Sám Aspyr se zatím k informacím nevyjádřil ani neoznámil žádné termíny. Odchod z firmy ale potvrdil jeden ze zmíněné dvojice vývojářů na svém profilu na LinkedIn. Remake byl oficiálně oznámen loni v září jako časově omezená konzolová exkluzivita pro Playstation 5 a pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama