Remake Star Wars: Knights of the Old Republic zřejmě nevznikne
Star Wars: Knights of The Old Republic Novinka Remake Star Wars: Knights of the Old Republic zřejmě nevznikne

Remake Star Wars: Knights of the Old Republic zřejmě nevznikne

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývoj hry měl být kompletně zastaven.

Reklama

Plnohodnotný remake známého RPG Star Wars: Knights of the Old Republic s největší pravděpodobností v dohledné době nevznikne. V roce 2021 oznámený projekt již delší dobu trpěl problémovým vývojem, který před časem vyústil ve změnu vývojářského týmu, když studio Aspyr nahradil vývojářský celek Saber Interactive. Ani tato změna ale podle všeho problémy nevyřešila. Již v květnu letošního roku se mluvilo o tom, že byly práce na hře minimálně pozastaveny a finální hry se možná nikdy nedočkáme.

V novém díle podcastu magazínu Giant Bomb tento stav potvrdil známý insider Jeff Grubb. Dle jeho informací byl vývoj hry kompletně zastaven a v současnosti v žádném studiu neprobíhá. Ukončení vývoje může souviset s rozsáhlými finančními problémy společnosti Embracer Group, která v poslední době ve velké míře propouští a ruší jednotlivé rozpracované tituly. Dle Grubba může projekt zachránit jedině společnost Disney, která by si vývoj hry jakožto vlastník práv na značku mohla vzít pod svá křídla.

Dle Grubba ale v současnosti nic nenasvědčuje tomu, že by se tento scénář mohl stát realitou. Zájem o remake Star Wars: Knights of the Old Republic nemá mít ani Sony, která hru v roce 2021 na své akci PlayStation Showcase představila. Úvodní trailer ostatně na oficiálních kanálech společnosti v současnosti již nenajdete, protože došlo v září letošního roku k jeho stažení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama