Remake System Shocku očekávejte v březnu, potvrdili vývojáři
System Shock Novinka Remake System Shocku očekávejte v březnu, potvrdili vývojáři

Remake System Shocku očekávejte v březnu, potvrdili vývojáři

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Studio připouští, že termín už několikrát změnilo.

Reklama

Skoro třicet let stará oceňovaná hra System Shock by se konečně měla dočkat slibovaného remaku. Ten by měl vyjít v březnu letošního roku, potvrdili vývojáři z Nightdive Studios na Kickstarteru.

Sice stále neoznámili přesný termín, nicméně i samotný březen je pro mnoho fanoušků vítanou zprávou. Dosud se spoléhali na nejasnou informaci ze Steamu, kde se loni v říjnu krypticky změnilo datum vydání z 31. prosince 2022 právě na březen 2023. Nyní studio zprávu potvrdilo s přiznáním, že "to není poprvé, kdy oznamují termín vydání, ale za posledních několik let se mnoho věcí změnilo".

Foto: Nightdive Studios
Foto: Nightdive Studios

Samotný projekt na Kickstarteru, kde studio vybíralo peníze na remake System Shocku a jakýsi reboot série, měl za cíl 900 tisíc dolarů (přes 20 milionů korun). Nakonec se vybralo 1 350 700 dolarů, tedy v přepočtu o 10 milionů korun víc. Mluvilo se o vydání už v prosinci 2017. Ani po pěti letech ale remake není venku.

"Rozsah projektu se dramaticky vyvíjel," připouští studio. Hned ale dodává, že díky uzavření partnerství s vydavatelem Prime Matter, který spadá pod firmu Plaion, se vývojáři mohli lépe věnovat opravám chyb, podpoře lokalizace nebo vychytání detailů. Jde o "poslední velké kroky směřující k vydání hry, na kterou jsme všichni neuvěřitelně hrdí".

Nutno podotknout, že už dříve se objevovala podobně pozitivní oznámení. Nicméně tentokrát vývojáři doplnili i několik podrobností o vylepšení, která by hra měla obsahovat - například nové nepřátele nebo úpravy Citadely. Titul by měl kromě Steamu vyjít taky na konzole PlayStation 4 a 5 a Xbox One a Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama