Remaster Rise of the Triad dorazí letos
Novinka Remaster Rise of the Triad dorazí letos

Remaster Rise of the Triad dorazí letos

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

O vydání se postará Apogee Entertainment.

Reklama

V roce 2020 bylo společností 3D Realms (bývalé Apogee Software Productions) oznámeno, že se chystá remaster kultovní střílečky Rise of the Triad: Dark Waters, která vyšla původně v roce 1995 a nabízela pět rozdílných hratelných postav, komplexní mapy a rozsáhlý zbraňový arzenál, v němž nechyběly ani kusy založené na magii.

Nicméně před pár dny 3D Realms oznámilo, že se vydavatelská práva nově plně stěhují k Apogee Entertainment, tedy k firmě, která byla založena v roce 2008 poté, co Terry Nagy získal od 3D Realms práva na značku.

To znamená, že dochází k odklonu od původního plánu, kdy firmy měly remaster vydat společně, avšak 3D Realms věří, že je titul v dobrých rukou, a to už jenom kvůli tomu, že Apogee Entertainment vydalo v roce 2013 remake Rise of the Triad, který byl postavený na Unreal Enginu 3 (vývojářem bylo aktuální studio Slipgate Ironworks).

Každopádně samotný remaster má zachovat ducha originálu, avšak dočkáme se několika vylepšení, jako je podpora širokoúhlých obrazovek, přepracovaný multiplayer či mouselook.

Vydání by se navíc mělo stihnout ještě v tomto roce.

Dočká se PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama