Reportáž z Prague Champs
Speciály Článek Reportáž z Prague Champs

Reportáž z Prague Champs

Jakub Štolfa

Jakub Štolfa

Platformy Windows PC

Historicky největší český turnaj v League of Legends.

Reklama

Tento víkend 18. a 19. června se v O2 Universu konala akce s názvem Prague Champs, historicky největší český turnaj v League of Legends. Takto velká, čistě gamingová akce, která by nebyla doprovázena například veletrhem, se u nás už dlouho nekonala a byl to opravdový svátek pro fanoušky LoLka.

Poděkování fanouškům

Jeden z pořadatelů, Ladislav Dyntar (zakladatel eSuby a Good Game), popsal akci především jako poděkování fanouškům, ale zároveň jako snahu posunout českou esportovou scénu výš a přiblížit se tak západu. Díky partnerství Mastercard (spolupořadatele turnaje) a Riot Games, které MC dovoluje využívat všechny “assety” tak mohla v O2 Universu vzniknout jedinečná stage dosahující kvality oficiálních akcí od Riot Games, pochopitelně ve skromnějším měřítku. Stage s pohyblivým LED obrazovkami, 22 metrů široká, přes 5 metrů vysoká, doplněná o skvělé ozvučení a video produkci nabídla pár tisícům fanouškům skvělou podívanou.

Boj o trofej

Víkendovým semifinále a finále turnaje předcházela otevřená kvalifikace pro 100 amatérským týmů, které dostaly šanci se prokázat a utkat se s českými League of Legends profíky. Žádnému z amatérských týmů se nepodařilo do semifinále probojovat, ale i tak to byla nevídaná příležitost nejen pro hráče ale i pro fanoušky, kteří mohli kvalifikaci sledovat online na twitch.tv.

V semifinále se tak v bo5 duelech potkaly 4 naše české profesionální týmy - Dynamo Eclot vs. Sinners a eSuba vs. Entropiq. Atmosféra byla hned od prvního zápasu skvělá. Fanoušci hlasitě skandovali po každé úspěšné akci některého z týmů tak, že nejen z přítomných měl husí kůži. Byli jsme svědky těsných her, jako třeba hned druhá semifinálová hra mezi Sinners a Dynamo Eclot, kde se Sinners dokázali vrátit do hry po neúspěšném začátku. Sice jim to na výhru nakonec nestačilo ale byla rozhodně napínavá podívaná.

Atmosféra byla hned od prvního zápasu skvělá.

V nedělním finále se potkaly vítězové semifinálových duelů, týmy Dynamo Eclot a Entropiq. Byla to neskutečně explozivní a napínavá série, kterou nakonec ovládl 3:1 tým Entropiq, a odnesl si hlavní cenu 100 000 Kč. Vítězný tým také obdržel trofej, kterou pro turnaj vytvořil sochař Roman Kvita. Trofej je protkaná tématikou League of Legends skrz naskrz a přestože velikostí patří k těm menším, tak prý váží celých 20 kg.

Co dál bylo k vidění?

Velkým lákadlem a finálem celého turnaje byl přátelský zápas vítěze Prague Champs, týmu Entropiq, s francouzským týmem Gamers Origin, který patří od roku 2011 mezi špičku francouzského League of Legends a slavil už několik úspěchů i na mezinárodní scéně. Papírově je francouzský tým rozhodně silnější a pro Entropiq to byla tedy zkouška si dokázat, jestli si můžou myslet na mezinárodní soutěže. Nerovnováha v poměru sil byla nakonec opravdu vidět, ale i přesto se oba týmy postaraly o zábavnou podívanou.

Papírově je francouzský tým rozhodně silnější.

V průběhu celého víkendu samozřejmě nechyběl ani doprovodný program - k vidění byli cosplayeři, stánky partnerů akce, deskové hry, fotokoutek, zóna s herními pc od CZC, kde návštěvníci hráli -co jiného než- League of Legends, nebo simulátor FPV dronu (pohled z první osoby), kde si zájemci mohli vyzkoušet být pilotem rychlých-závodních dronů.

Prague Champs si nenechala ujít ani řada známých českých influencerů a streamerů. Kromě jiných byli k vidění ArcadeBulls, Deethane, Xnapy, Herdyn, Czechcloud, Idyiom, Charmie a další. Diváci tak měli šanci mezi jednotlivými duely “ulovit” fotku se svým oblíbencem.

Někdy příště

Jako fanoušek League of Legends musím smeknout před organizátory co se jim povedlo zorganizovat a upřímně doufám, že se dočkáme více podobných akcí. Nic se nevyrovná atmosféře plné arény fanoušků, kteří skandují a fandí svým oblíbeným týmům. Sami zástupci organizátorů se zmínili, že bychom se možná mohli dočkat další akce v budoucnu, tentokrát už ve větší O2 areně. Nezbývá nám nic jiného než si počkat, a doufat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama