Resident Evil 7 bude nejtěžším dílem série
Resident Evil 7 Novinka Resident Evil 7 bude nejtěžším dílem série

Resident Evil 7 bude nejtěžším dílem série

Faldmen

Faldmen

26

Vývojáři kladli velký důraz na strach, který budeme při hraní Resident Evil 7 prožívat.

Reklama

Hajime Horiuchi z Capcomu tvrdí, že nám hra nedá nic zadarmo a velice nebezpečné mají být i souboje jeden na jednoho, což by mělo silně umocňovat náš strach. Že nepůjde v tomto případě o bezhlavou akční řežbu, je nám už delší dobu jasné. Nyní Horiuch-san v rozhovoru pro Powerupgaming potvrdil, že důraz na strach byl pro vývojáře hlavní prioritou, což je oproti posledním dílům určitě vítaná změna.

„Vyšší obtížnost oproti předchozím dílům je záměrná. Chtěli jsme se více soustředit na aspekt strachu. Obávali jsme se, že pokud bude hra příliš jednoduchá a střety s nepřáteli nebudou dostatečně výrazné, potom hráči neucítí takové napětí a nebudeme schopni v nich probudit úzkost. Chtěli jsme se ujistit, že i když se dostanete do situace, kdy stojíte jeden na jednoho, stále je tu šance, že živ nevyváznete,“ řekl v rozhovoru Hajime Horiuchi.

Resident Evil 7 se odehrává čtyři roky po událostech šestého dílu. Ve fiktivním městečku Dulvey v Louisianě budeme v roli Ethana Winterse prozkoumávat zdánlivě opuštěnou usedlost v naději, že zde najdeme svou ztracenou choť Miu. Jak už to tak bývá, zjistíme, že se ze záchranné mise stává boj o holý život. Schovávat se budeme před zlovolnou a patrně nesmrtelnou rodinkou Bakerů, která nás po celou dobu sledovala.

Datum vydání Resident Evil 7 je naplánováno na 24. ledna 2017 pro PC, PS4 a Xbox One. Od začátku bude hra plně podporovat headset virtuální reality PlayStation VR. Exkluzivita pro PS VR by měla trvat zhruba 12 měsíců. Resident Evil by měl být i po vydání podporován formou dodatečného obsahu, který si můžete zajistit koupí Season Passu. Odvážlivcům, kteří se rozhodnou hrát Resident Evil 7 přes virtuální realitu radíme, aby nevpouštěli do místnosti žádné škodolibé kamarády ani rodinné příslušníky.

Pokud navíc žijete v Londýně, nebo tam budete mít cestu, tak od 20. do 23. ledna si tam budete moci hru vyzkoušet a k tomu prožít hrůzy na vlastní kůži.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama