REVIEW Shaun White Skateboarding
Blogy čtenářů Recenze REVIEW Shaun White Skateboarding

REVIEW Shaun White Skateboarding

Vlastimil Ferko

Vlastimil Ferko

Já vím kámo, měl si to těžký. Celej rok sis rozbíjel hubu ve skateparku, učil se nový triky a machroval před kočkama, jak jen to šlo. Jenže máš utrum…

Reklama

Já vím kámo, měl si to těžký. Celej rok sis rozbíjel hubu ve skateparku, učil se nový triky a machroval před kočkama, jak jen to šlo. Jenže máš utrum bejku, žádný z těhlectěch vykutáleností už dělat nebudeš. I když ti skončila letní sezona, je tu ale ještě jedna možnost… Chceš jí znát? No jasně že chceš, seš přece skejťák tělem a hlavně duší!

 

Úvodní odstavec nepatří konzolistům, ti už totiž dávno vědí, že o ně je, co se týče sk8 her, postaráno. A i když se nový Shaun vydává i tam, valného úspěchu sklízet nejspíš nebude. Je to sice škoda, ale co se dá dělat, hra je to svěží, pěkná a vcelku zábavná.

 

Nebudete hrát za tohohle amerického skejťáka (a snowboardistu), což je dobře. Shaun je ve hře jen jakési pojítko příběhové linie, uvidíte ho jen na začátku a pak ke konci hry. Vláda tohohle světa je totiž řádně pošukaná. Miluje šeď, nesnáší tvůrčího ducha a svobodomyslnost – tedy Shauna, který to svým uměním na prkně značně kazí.

 

 

Svět, v němž se vše odehrává, může v někom evokovat napříkladOrwellovo dílo 1984. Mě ale daleko víc připomínal americký film Pleasentville. Celý svět je jen šeď. Šedivé obleky, šedivá auta, šedivé budovy… Jak ale hrou postupujete, ovlivňujete prostředí svými triky (rozuměj, obarvujete ho) a to samé platí i o lidech. Ti, kteří vykřikli Sabouteur, mají bod k dobru.

I když z prostředí není cítit téměř žádná tíživá atmosféra, dá se říct, že je to vlastně dobře. Vše působí o dost veseleji a výsledný efekt je o to šťavnatější. Možná vám bude po chvíli připadat, že je to vše jen prvoplánové, bude vám pískoviště stejně milejší, než skateboardem do rozkroku.

 

"Na skatu umí přece každej!"

 

Hru rozehrajete jako totální niemand, kterému bylo do vínku dáno pár schopností. Kromě ježdění na skatu a provádění roztodivných triků (těch je 80) vám hra umožní dělat různé skopičiny. Ta úplně nejmarkantnější je však tvarování. Při skotačení totiž v herním světě musíte využívat i alternativních cest, které právě tvarování nabízí. V podstatě se jedná o pomyslnou rampu nebo zábradlí, díky kterému si můžete cestovat tam, kde by vám to jinak nešlo. Časem si dráhu můžete i sami tvarovat a vytvářet si vlastní cesty. Je to vcelku inovativní featurka, bohužel by nemusela být až tak moc přitažená za vlasy a autoři po vás velmi často chtějí její až příliš časté využití.

 

 

 

Dělání triků, projíždění se, přivádění světa zase zpátky do normálu (tedy do pěkné rebelie) a dalo by se říct, že tím to hasne. Každopádně pískoviště na to je k dispozici suprové, vypadá svěže a skládání si báboviček z triků, chytů a slidů je vážně cool. Triky si kupujete a jejich počet se blíží stovce, pro manekýny tu je možnost upravovat si svojí postavičku jak je libo alé the sims. Časem je víc věcí, které dostanete, nakonec se ale nejedná o nic světáckého.

 

Na tom ale nezáleží, protože nový SWS Skateboarding je parádní odregaovačka pro všechny fandy, ostatně jak bylo zmíněno na začátku. Pokud venku prší a rampy ve skateparku kloužou, zavítejte právě sem. To platí i pro ostatní, pokud nejste fanoušci rozdrcených kostí a nevábně vypadajících fraktur.

REVIEW Shaun White Skateboarding

Verdikt

Celkem slušná hopsačka a skákačka, která ovšem nenaváže na tehdejší slávu her Tonyho Hawka na počítači. A možná to je i dobře, no ne?

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

hezké město
dobrý nápad
hezké triky
chvilka, kdy hrajete za Shauna
špatně využité město
špatně využitý dobrý nápad
nakupování triků
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama