Revoluce nastane ve Valkyria Revolution i na západě ještě letos
Valkyria Revolution Novinka Revoluce nastane ve Valkyria Revolution i na západě ještě letos

Revoluce nastane ve Valkyria Revolution i na západě ještě letos

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Verze pro PS4 a PS Vitu budou rozšířeny ještě na Xbox One.

Reklama

Vše začalo objevem azurových minerálů Ragnite, které byly opředeny mnoha záhadami, ale byly také zdrojem síly Magic Arts. Ti, kteří viděli možnosti síly v průmyslu, ji přetransformovali do podoby Magic Arts Industry, ale tím také nevědomky odstartovali Azurovou revoluci. A tato revoluce zcela změnila svět. Reformace průmyslové a společenské struktury prostřednictvím Magic Arts Industry ale změnila budoucnost lidstva a došlo na několik historicky důležitých konfliktů, při kterých chtěli lidé logicky hlavně získat zdroje síly, krystaly Ragnite.

V roce 1853, o století později po revoluci, zahájila malá země Jutland z jihu Evropy útok proti hlavní severní základně říše Rus. Jutland byla země, na kterou se vztahovala ekonomická blokáda velkých okolních říší, a tak se pokusila obhájit svou někdejší nezávislost a osvobodit se od koloniální nadvlády. Proto vyhlásili říši Rus válku a vrhli se s Valkyriemi do boje proti této supervelmoci.

Valkyria: Azure Revolution nakonec po několika měsících očekávání vyjde také v Evropě díky Deep Silver (v Severní Americe prostřednictvím Segy) jako Valkyria Revolution ve 2. čtvrtletí roku 2017. Sega se nakonec rozhodla vydat hru v krabici i digitálně pro PlayStation 4 a Xbox One a pouze digitálně pro PS Vitu. Jen pro informaci, v Japonsku má Valkyria Blue Revolution vyjít fyzicky i digitálně pro PlayStation 4 a PS Vitu už 19. ledna.

Titul Valkyria Revolution je něco jako revoluce tradičního Valkryia Chronicles univerza. Odehrává se v alternativní časové linii, vycházející z evropské éry industrializace, vzdaluje se od tradičního turn-based strategického pojetí série a stává se novou hybridní real-time bojovou a taktickou strategií.

Sega kromě jiného také poskytla zajímavé vysvětlení, proč došlo k přejmenování hry a vypuštění slova "Azure" z anglického názvu. Prý jde o způsob, jakým byl lokalizován také první díl série. Jeho původní japonský název totiž byl Senjou no Varukyuria (což je v překladu něco jako Valkryia of the Battlefield) a ten byl přejmenován na Valkyria Chronicles. Když si vezmete název Aoki Kakumei no Varukyuria (což by se dalo přeložit asi jako Valkyria of the Blue Revolution), byl by doslovný překlad dost těžkopádný a z grafického hlediska by nebyl moc pěkný anebo by ještě byly přidány další interpunkce (např. Valkyria: Azure Revolution), což taky vůbec nepomohlo původnímu záměru. Tak se společnost rozhodla k podobné úpravě názvu jako u prvního titulu Valkyrie a zredukovali název na dvě slova.

Navíc prý vzhledem k tomu, jak diametrálně odlišné jsou obě hry (Revolution opouští turn-based strategii, odehrává se v jiném časovém období, v jiném světě. Jiné je téměř všechno) pomáhá nový název rozlišit tyto dva tituly a zároveň je posouvá na stejnou úroveň. Jsou si stále rovny, ale zároveň úplně rozdílné.

Všechno, co bude mít za následek spuštění válečného konfliktu v příběhu Valkyria Revolution, budou moci hráči prožít na vlastní oči a získat informace takřka z první ruky. Pět celoživotních přátel bude pohlceno osobní pomstou a uvrhnou celý kontinent do strašné války, ve které obětují životy bezpočtu nevinných. A to jen díky důvodu vytvořeném na zborceném piedestalu polopravd a naprostých lží. Tato pětice zvaná Circle of Five využívá svůj vliv, kombinující jejich politické a vojenské posty jen proto, aby motivovali svou malou, ekonomicky zablokovanou vlast aby povstala a stala se silnou a odolnou vůči imperialistickým utlačovatelům.

Záleží na nich, jestli budou nakonec Circle of Five oslavováni jako hrdinští osvoboditelé nebo se projeví jejich sobecké motivy a bude si je veřejnost pamatovat jako zrádné spiklence, kteří obětovali životy nevinných pro jejich osobní mstu? Hráči se musí dívat pozorně a nechat si přehrát historii, která se odehraje během Valkyria Revolution a zjistit co nejvíce pravdy o těchto událostí…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama