Režisér Yakuzy chce novu hrou sérii drasticky změnit
Yakuza: Like a Dragon Novinka Režisér Yakuzy chce novu hrou sérii drasticky změnit

Režisér Yakuzy chce novu hrou sérii drasticky změnit

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4

Ukázka z Yakuzy s Ichibanem Kasugou představuje RPG bitvy na bázi příkazů. ​

Reklama

V úvodu akce Yakuza Fan Meeting, uspořádané na letošním Sega Fesu, se nechal slyšet šéf tvůrčí sekce Segy a generální režisér série Yakuza Toshihiro Nagoshi ohledně nové hry série Yakuza pro PlayStation 4, kde v hlavní roli uvidíme s Ichibana Kasugua. Zároveň se na oficiálním YouTube účtu Ryu Ga Gotoku Studia objevilo nové video s názvem ryu_new_0401, které prezentuje záběry z této nové Yakuza hry a zaměřuje se na ukázku soubojů. Nejprve si ale přiblížíme změny ve hře z pohledu Nagoshiho.

Podle něj se hra dost hodně přibližuje žánru akční adventury a proto by ji z pohledu hráče rád drasticky změnil. Již v minulých dílech k několika takovým změnám došlo, ale podle fanoušků se jednalo o „drobné změny“. Tentokrát chtějí, aby se změna projevila podobně jako když online hru verze 1.0 povýšíte na verzi 2.0. Nechce, aby změna působila jako další velký patch, ale tento proces si vyžádá určitý čas.

„Před časem jsme vydali Judgment, který byl také součástí experimentování s touto změnou. Energie, kterou do ní vléváme, je na stejné úrovni, jako v době, kdy jsme se snažili udělat první Yakuzu. Těšíme se na den, kdy vás tato změna překvapí.“

„První dobrá myšlenka této změny byla výměna hlavní postavy Kiryu Kazumy na Kasugu Ichibana. Pokud se změní personifikace, budou vidět objektivní změny, pokud jsou změny objektivní, hra se celkově změní. Když mluví a myslí jinak, také jinak jednají.“

Změna hlavní postavy má otevřít nové možnosti a pomůže změnit představu o sérii, kdy se vlastně pouze prochází městské části. Tvůrci chtějí tuto změnu hlavních postav využít co nejvíc a nejlépe. Pokud jde o příběh, bylo v předchozích hrách mnoho scén, kdy byla hlavní postava na něco nebo někoho třeba rozzuřená. Tentokrát se máme těšit na více komediálních a praštěných momentů, které se protáhnou až na samotný konec, což má mít vliv i na emoce hráče.

Dále se podíváme na video z oficiálního YouTube účtu Ryu Ga Gotoku Studia. Ty naznačují, že další Yakuza je vyloženě RPG, založené na příkazech. Vzhledem k tomu, že se ale v době vydání blížil první duben, naznačují japonská média, že jsou tyto informace pravděpodobně zavádějící. Nicméně je dost možné, že se tyto příkazové bitvy ve hře objeví v nějaké minihře.

Nová Yakuza, v hlavní roli s Ichibanem Kasugou, bude vydána pro PlayStation 4. Kdy, to ale netušíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama