Říjnové herní menu
Speciály Novinka Říjnové herní menu

Říjnové herní menu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Předvánoční sezóna nabírá obrátky: Destiny, Breakpoint, Modern Warfare, Outer Worlds, Grid, MediEvil a mnoho dalších. Obsahuje anketu pro čtenáře.

Reklama

Podzim je již v plném proudu, venku začíná sychravé počasí, lidé se začínají balit do teplejšího oblečení, jelikož Slunce už nemá takovou sílu jako před pár týdny a příroda se začíná barvit do rozverných barev a všichni zemědělci ukončili své žně. Ovšem právě začátkem podzimu začínají ty pravé žně pro nás hráče, kdy si pro nás celá řada vývojářů připravuje své dlouho očekávané kousky. Již září se ukázalo v plné síle, kdy jsme se dočkali povedených Borderlands 3, příjemného RPG Greedfall a samozřejmě zástupu sportovních titulů. No a říjen rozhodně nezůstane v ničem pozadu, jak se ostatně v následujících řádcích přesvědčíte.

A jelikož nás toho čeká opravdu hodně, tak se do toho pojďme bez dalších okolků pustit.

Destiny 2: New Light a expanze Shadowkeep

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 1. října
  • Lokalizace: Ne

Možná si teď říkáte, že Destiny 2 přeci vyšlo již před dvěma roky a nějaká expanze si v podstatě ani nezaslouží svůj vlastní sloupeček textu. No ve své podstatě máte pravdu, jenže Bungie se potom, co se mu povedlo odpojit od Activisionu, rozhodlo, že Destiny 2 vydá ve free-to-play podobě, která všem hráčům umožní, si tento sci-fi titul vyzkoušet. Destiny 2: New Light (nový podtitul pro f2p verzi) bude obsahovat veškerý obsah z prvního roku hry, tedy základní hru, DLC Osiris a Warmind, přístup do Crucible a Strikes módů a samozřejmě i možnost projít dosud dostupné raidy. K tomu hráči dostanou možnost účastnit se Gambitu (dokonce i některých dalších částí z DLC Forsaken, pro jehož plné otevření si ho stále musíte zakoupit) a toulat se po všech planetách ve hře a to včetně té z nové expanze Shadowkeep, která vychází společně s free-to-play verzí hry. Expanze bude stát 35 amerických dolarů a do titulu přinese nové mise, destinaci, loot a speciální raid.

Doufejme tedy, že tímto krokem Bungie hru nakopne a začne se blýskat na lepší zítřky.

Tom Clancy´s Ghost Recon Breakpoint

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 4. října
  • Lokalizace: Ano

Videoherních adaptací knih spisovatele Toma Clancyho je již nespočetné množství. Nejinak je tomu i v sérii Ghost Recon, která během let prošla obrovským vývojem, jenž vyvrcholil prozatím posledním dílem s podtitulem Wildlands, který nabídl obrovský svět, sloužící jako pískoviště pro vaše militaristické touhy a potřeby. Ubisoft zároveň hru od svého vydání aktivně podporoval, což mělo za následek, že jsme si například mohli zastřílet proti Predátorovi.

A právě na této až sandboxové hratelnosti chce stavět Ghost Recon Breakpoint, který nabídne to samé jako předchůdce, ale s mnoha dalšími změnami, kdy tvůrci věnují větší pozornost sólo hraní (to bylo ve Wildlands po čase velmi stereotypní) a zároveň do hry přidávají jisté survival prvky, které známe třeba ze série Metal Gear Solid. Jako hlavní záporák se v titulu představí herec Jon Bernthal, jenž ztvárnil i populárního Punishera ve stejnojmeném Netflix seriálu. Breakpoint má rozhodně velmi dobře nakročeno k tomu, stát se ultimátní vojenskou střílečkou z pohledu třetí osoby.

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

John Wick Hex

  • Platformy: PC a Mac
  • Datum vydání: 8. října
  • Lokalizace: Ne

Kdo by neznal filmového zabijáka Johna Wicka s tváří populárního herce Keanu Reevese. Tento sympatický hrdina, jenž má za sebou již třetí filmovou štaci, se po několika letech dočkal i své vlastní, zajímavě vypadající hry (VR titul z roku 2017 nepočítám), v níž nás tvůrci ze společnosti Bithell Games vezmou do doby, kdy náš boogeyman ještě nebyl v pracovním důchodu, a tak vraždil jeden svůj cíl za druhým (ne, že by to v důchodu nedělal). Hratelnostně se bude jednat o izometricky viděnou akční hru s komiksovým grafickým kabátkem.

Hra vyjde skrze Epic Games Store, kde ji zakoupíte za 15,99 eur.

Trine 4

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Datum vydání: 8. října
  • Lokalizace: Ano

Mimo nebezpečného Johna Wicka se v rychlém sletu můžeme těšit na dvojici skvěle vypadajících plošinovek. První z nich je již čtvrtý díl pohádkové fantasy série Trine, jenž oplývá podtitulem The Nightmare Prince. Série se po experimentální trojce, která do ní přinesla plný třetí rozměr, díky čemuž se tvůrci potýkali s nemalými problémy během vývoje, což vedlo ke kratší herní době a vlažnějšímu přijetí hry, vydá zpět ke kořenům¨, a tedy ke klasické 2,5D hratelnosti, kdy budeme procházet překrásně barevným světem v roli jednoho ze tří hrdinů, kteří se neliší pouze vzhledem a charakterem, ale i vlastnostmi, na čemž je posléze založena většina herních hádanek.

Digitální PC verzi hry můžete zakoupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Concrete Genie

  • Platformy: PS4
  • Datum vydání: 9. října
  • Lokalizace: Ano (kompletní)

Druhou avizovanou plošinovkou se posléze stává exkluzivní titul pro konzoli PlayStation 4. V něm se ujmeme role chlapce jménem Ash, jemuž život hází mnoho klacků pod nohy. Jenomže jednoho dne Ash zjistí, že umí oživovat své malby, čímž může opět přinést život do špinavých uliček svého rodného městečka Denska. Concrete Genie působí velmi milým dojmem a hra rozhodně bude schopna vyčarovat úsměv na tváři nejen nejednoho dítěte, ale i dospělého. K tomu titul bude obsahovat jak české titulky, tak i dokonce český dabing, díky čemuž si ho bude moci užít celá rodina. Zároveň je hra kompatibilní s virtuální realitou pro PlayStation 4.

Concrete Genie předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk

Grid

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One a později na Google Stadia
  • Datum vydání: 11. října
  • Lokalizace: Ne

První GRID se na počítačové a televizní obrazovky podíval již v roce 2008, kdy se jednalo o neskutečně zábavné poježdění, podpořené skvělým jízdním modelem a příjemně propracovanou kariérou. Jeho následovníci v podobě GRID 2 a GRID Autosport sice hře ostudu neudělali, nicméně se na úroveň prvního dílu nedostali. A nyní v roce 2019 se dočkáme další hry z této série, prozaicky nazvané GRID, což by mělo symbolizovat návrat ke kořenům této závodní série. Otázkou tak pouze je, zda se tvůrčímu celku opět povede doručit zábavné závody s potřebnou omáčkou okolo stejně jako v jedničce, či se spíše naladí na trochu rozpačitou vlnu, kterou po sobě zanechal právě GRID Autosport.

Titul si můžete předobjednat na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Overwatch a Witcher 3 na Switch

  • Platformy: Nintendo Switch
  • Datum vydání: 15. října
  • Lokalizace: Overwatch Ne / Zaklínač 3 Ano

Overwatch ani třetího Zaklínače jistě nemusím vůbec nikomu představovat, jelikož to jsou hry natolik populární, že o nich již alespoň jednou slyšel každý. Nicméně o jejich portech na Nintendo Switch se dlouho spekulovalo, kdy tyto debaty vyvrcholily tím, že Blizzard i CD Project Red svá veledíla na této platformě skutečně vydají. U Overwatche nám nezbývá nic jiného, než jen napjatě očekávat, jak se tato konverze povede. Osobně mi ale přijde, že hra typu Overwatch není zcela vhodná na tento typ platforem. Každopádně se nechme překvapit.

Co se ale týče Zaklínače, tak o něm se prozatím zvěstuje, že se s ním autorům podařil poměrně neskutečný kousek, kdy skutečně napěchovali plnohodnotného Zaklínače do takto malé „krabičky“. Samozřejmě se to neobešlo bez velkých grafických ústupků, nicméně i tak se jedná o plnohodnotný požitek, za který si tvůrci zaslouží potlesk.

Overwatch pro Switch můžete zakoupit na Xzone.cz a GameExpres.sk. To samé platí pro Zaklínače 3, kdy odkaz na Xzone.cz naleznete zde a na GameExpres.sk zde.

Plants vs. Zombies: Battle for Neightborville

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 18. října
  • Lokalizace: Ne

Akční spin-off Plants vs. Zombies: Garden Warfare slavil na domácích konzolích poměrně nemalý úspěch, což vedlo k tomu, že se jeho fanoušci poměrně brzy dočkali pokračování. To sice vylepšilo hratelnost z minula, nicméně poměrně brzo upadlo do zapomnění a když jsem se ho snažil poměrně nedávno hrát, setkal jsem se s téměř pustými servery. Ovšem Electronic Arts se nevzdává a letos nám nabídne další titul z této série, který ovšem mění svůj podtitul na Battle for Neighborville a společně s ním i lehce upravuje svou stylizaci, která nyní ještě více připomíná Fortnite. Každopádně změnou názvu a palety barev to nekončí, jelikož se dočkáme nových hratelných tříd (ninja houba a disco zombie), herních režimů a samozřejmě i map. To všechno již 18. října na PC, PS4 a Xbox One.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville si můžete předobjednat na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Call of Duty: Modern Warfare

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 25. října
  • Lokalizace: Ne

O dlouhotrvající sérii Call of Duty již několik let platí, že nám každoročně nabízí poměrně explozivní lineární kampaň plnou militaristických klišé, která je většinou pouhým doplňkem ke stále velmi populárnímu a poměrně frenetickému multiplayeru. A pravděpodobně stejně tomu bude i u nejnovějšího dílu, jenž si opět vzal pod svá křídla celek z Infinity Ward, který bude jistým rebootem série Modern Warfare, jenž se odehrávala v přítomnosti a která stále patří k tomu nejlepšímu, co jsme si za těch několik let mohli v žánru FPS zahrát. To by mělo mít za následek epickou kampaň pro jednoho hráče, v níž se samozřejmě vrátí i slavný kapitán Price (Chuck Norris série Call of Duty). K tomu nebude chybět ani chytlavá hra pro více hráčů, kterou by měli mít veteráni z Infinity Ward dobře vyváženou. Tedy držme jim (nebo možná sobě) palce.

Konzolové verze Call of Duty: Modern Warfare můžete zakoupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

The Outer Worlds

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One a později i na Nintendo Switch
  • Datum vydání: 25. října
  • Lokalizace: Ne

The Outer Worlds je velmi očekávané RPG z dílny studia Obsidian, které má za sebou mnoho skvělých her, mezi něž patří například Fallout New Vegas, Pillars of Eternity nebo třeba South Park: The Stick of Truth. A právě onen Fallout jejich nejnovější počin připomíná nejvíce. V něm se vydáte prozkoumávat zcela nové univerzum, v němž jsou všichni pod palce velkých nadnárodních korporací, které lidem diktují, jak mají žít. A vy se můžete rozhodnout, zda proti těmto organizacím bojovat, nebo naopak vám veškeré toto dění bude naprosto jedno a stanete se kompletním bohémem. Ve hře budete plnit velké množství questů, cestovat po různých planetách, bojovat s místní faunou a flórou a samozřejmě vést obrovské množství rozhovorů s jednotlivými NPC. Svoji přítomnost hlásí i pověstný humor a absurdní situace. Jednoduše splněný sen každého fanouška dobrých RPG her.

The Outer Worlds zakoupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

MediEvil

  • Platformy: PS4
  • Datum vydání: 25. října
  • Lokalizace: Ano (kompletní)

V roce 1998 vyšel první díl PlayStation série MediEvil, v němž jsme hráli za kostěného rytíře Sira Daniela Fortesquea, jehož omylem oživil zlý čaroděj Zarok. Sir se záhy po svém znovuoživení vrhne do bojů proti hordám démonů, kteří sužují království Gallowmere, což vede k velkému množství zábavných situací. A letos v říjnu se dočkáme kompletního remaku této hry, exkluzivně na konzoli PlayStation 4. Proměnou v něm neprošla pouze grafická stránka hry, ale i většina herních mechanik. Zároveň remake vyjde u nás s českým dabingem, takže si hru užijí i ti nejmenší.

MediEvil můžete zakoupit na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Afterparty

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One, Linux a Mac
  • Datum vydání: 29. října
  • Lokalizace: Ne

Night School Studio jsou autoři výborného thrilleru Oxenfree, jenž kombinoval nadpřirozené prvky s velkou dávkou emocí. Hra byla velmi dobře přijata jak u hráčů, tak i u kritiků, což je jistě jeden z důvodů, proč bychom se měli těšit na nový počin tohoto studia, jenž je příhodně nazván Afterparty. Již z jeho pojmenování se dá odtušit, že se zde bude pracovat s tématem alkoholických pochutin. Ve hře budete ovládat dlouholeté kamarády Mila a Lolu, kteří se ocitnou ve vnějším kruhu pekla Nowhere a aby odtud unikly, tak musí splnit jeden přetěžký úkol. Přepít samotného Vládce pekel!

Moons of Madness

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 31. října ( datum posunuto již na 22. října )
  • Lokalizace: Ne

S herními horory inspirovaných dílem H.P. Lovecrafta se v poslední době roztrhl pytel a mezi tyto kousky patří i Moons of Madness, hra od Rock Pocket Games. Ti před nějakou dobou podepsali smlouvu s vydavatelskou společností Funcom, s nimiž se domluvili, že Moons of Madness budou součástí univerza hry The Secret World, což rozhodně není na škodu, jelikož už právě toto MMO poměrně vehementně operovalo s lovecraftovskými mýty. V samotné hře se hráč vžije do role technika Shanea Newharta, jenž má za úkol se starat o základnu Invictus, jejímž účelem je nalézt inteligentní formu života na Marsu. Na stanici se ovšem začnou dít prazvláštní věci, o nichž Shane zatím neví, zda jsou pouze v jeho hlavě, nebo se dějí doopravdy.

Další hry, které vycházejí v říjnu:

  • Mobile Suit Gaundam: Battle Operation 2 – 1. října na PS4
  • Yu-No: A Girl Who Chants Love at the Bounds of this World – 1. října na PC a posléze 4. října na PS4 a Nintendo Switch
  • 80 Days – 1. října na Nintendo Swich (konverze)
  • Sniper Elite III Ultimate Edition – 1. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Warsaw – 2. října na PC
  • Asdivine Kamura – 2. října na PC a Xbox One
  • We Were Here Too – 2. října na Xbox One (konverze)
  • Neo Cab – 3. října na PC a Nintendo Switch
  • Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds – 3. října na PS4 a Xbox One (konverze)
  • Paranoia: Happiness is Mandatory – 3. října na PC a později během tohoto roku na PS4 a Xbox One
  • Candleman – 3. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Fault: Milestone One – 3. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Ghostbusters: The Video Game Remastered – 4. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • SlabWell The Quest for Kaktun´s Alpaga – 4. října na Xbox One (konverze)
  • Yooka-Laylee and the Impossible Lair – 8. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Call of Cthulhu – 8. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Asphalt 9: Legends – 8. října na Nintendo Switch
  • A Winter´s Daydream – 8. října na Xbox One (konverze)
  • Atlas – 8. října na Xbox One (konverze)
  • Dragon Star Varnir – 9. října na PC (konverze)
  • Stellatum – 9. října na Xbox One (konverze)
  • River City Melee Mach!! - 10. října na PC, PS4 a Nintendo Switch
  • NG – 10. října na PC, PS4, PS Vita a Nintendo Switch
  • Mable and the Wood – 10. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Mistover – 10. října na PC, PS4 a Nintendo Switch
  • Deliver us to the Moon – 10. října na PC a na ostatní konzole v roce 2020
  • We Were Here Together – 10. října na PC, Linux a Mac
  • Valfaris – 10. října na PC a Nintendo Switch na PS4 a Xbox One až v listopadu
  • Last Oasis – 10. října na PC (předběžný přístup)
  • Doraemon Story of Seasons – 11. října na PC a Nintendo Switch
  • Frostpunk – 11. října na PS4 a Xbox One (konverze)
  • Immortal Realms: Vampire Wars – 11. října na PC a ostatní platformy v roce 2020
  • Killer Queen Black 11. října na PC a Nintendo Switch
  • AeternoBlade II – 11. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • The Alliance Alive HD Remastered 11. října a na PC, PS4 a Nintendo Switch
  • Earthfall – 11. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Indivisible – 11. října na PC, PS4 a Xbox One
  • Zombie Land Double Tap Roadtrip – 15. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • The Baldur´s Gate: Enhanced Edition Pack – 15. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Children of Morta – 15. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch (konverze)
  • Placescape: Torment: Enhanced Edition a Icewind Dale Enhanced Edition – 15. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Grandia HD Collection– 15. října na PC
  • Chernobylite – 16. října na PC (předběžný přístup)
  • Little Town Hero – 16. října na Nintendo Switch
  • Felix the Reaper – 17. října na PC, Mac, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Kine – 17. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Little Big Workshop – 17. října na PC
  • Travis Strikes Again: No More Heroes - 17. října na PC a PS4 (konverze)
  • Monkey King: Hero is Back – 17. října na PC a PS4
  • Stela – 17. října na Xbox One
  • The Beast Inside – 17. října na PC
  • Digimon Story: Cyber Sleuth Complete Edition – 18. října na PC a Nintendo Switch
  • Infliction – 18. října na PC a později na konzole
  • Ice Age: Scrat´s Nutty Adventure – 18. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Raging Loop – 18. října na PS4 a Nintendo Switch a později na PC
  • A Hat in Time – 18. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Megaquarium – 18. října na Xbox One a Nintendo Switch (konverze)
  • Ring Fit Adventure – 18. října na Nintendo Switch
  • Eastshade – 21. října na PS4 a Xbox One (konverze)
  • Farming Simulator 19: Platinum Edition – 22. října na PC, PS4 a Xbox One
  • Street Outlaws: The List – 22. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • WWE 2K20 – 22. října na PC, PS4 a Xbox One
  • Behodler 2 – 22. října na PS4 (konverze)
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III – 22. října na PS4
  • Mary Skelter 2 – 23. října na Nintendo Switch
  • Cat Quest II: The Lupus Empire – 24. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch (konverze)
  • Into the Dead 2 – 25. října na Nintendo Switch
  • Dusk Diver – 25. října na PS4 a Nintendo Switch (konverze)
  • Destiny Connect: Tick-Tock Travelers – 25. října na PS4 a Nintendo Switch
  • Disney Classic Games: Alladdin and The Lion King – 29. října na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Close to the Sun – 29. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch (konverze)
  • Vampyr – 29. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Resident Evil 5 a 6 – 29. října na Nintendo Switch (konverze)
  • Super Monkey Ball: Banana Blitz HD – 29. října na PS4, Xbox One a Nintendo Switch
  • Disgaea 4 Complete+ - 29. října PS4 a Nintendo Switch
  • Luigi´s Mansion 3 – 31. října na Nintendo Switch
  • Ghost Parade – 31. října na PC, PS4 a Nintendo Switch

Tímto tento vyčerpávající seznam končí. V říjnu 2019 tedy vychází mnoho zajímavých her, ačkoliv se velmi často jedná o "pouhé" konverze na jiné platformy. V komentářích nám určitě dejte vědět, na jakou z her se nejvíce těšíte právě vy, k čemuž můžete využít i naši anketu.

ANKETA: Nejočekávanější hra října 2019 podle komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama