Říjnové herní menu
Speciály Článek Říjnové herní menu

Říjnové herní menu

Yurris CZ

Yurris CZ

8

Red Dead Redemption 2, Forza Horizon 4, Assassin's Creed Odyssey, SoulCalibur VI a mnoho dalších.

Reklama

Herní podzim se pomalu překulil do své druhé třetiny, to neznamená nic jiného, než příchod dalších očekávaných titulů. Bude říjen podobně šťavnatý jako září a dokážete si vybrat z našeho tradičního menu?

Red Dead Redemption 2

  • Platformy: PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 26. října
  • Lokalizace: Ne

Říjnové herní menu odstartujeme hezky zostra jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Red Dead Redemption 2 nás vtáhne do příběhu psance Arthura Morgana, člena obávaného Van der Linde gangu. Dobrodružství se bude odehrávat v Americe roku 1899, což je samotný konec éry divokého západu. Příběh má dokonale zachytit útěk před spravedlností a boj o holý život. Nenechte se zaleknout číslovkou "2" v názvu, jedná se o prequel skvělého prvního dílu, tudíž by neznalost předchozích situací neměla ohrozit požitek ze hry.

Tvůrci z Rockstar Games jsou proslavení svou péčí pro detail, jinak tomu nebude ani v Red Dead Redemption 2. Těšit se můžeme na neuvěřitelných 200 druhů zvířat, propracované animace, lov zvěře i odměn, bankovní loupeže nebo na prosté poflakovaní se různorodou krajinou. Později dorazí i masivní multiplayerový režim Red Dead Online.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk. K předobjednávce navíc získáte i tričko s motivy hry.

Forza Horizon 4

  • Platformy: Xbox One a PC (Windows 10)
  • Datum vydání: 2. října
  • Lokalizace: České titulky

Forza Horizon 4 se stěhuje z Austrálie zpět do Evropy, konkrétně na ostrovy Velké Británie. Všechny základní rysy výborné závodní arkádové série zůstanou samozřejmě zachovány, ba naopak přichází velmi zajímavá revoluce. Tou je dynamická změna ročních období, která se mění po týdnu reálného času. Jaro, léto, podzim i zima změní krajinu i obsáhlý online svět k nepoznání. Letošní vozový park čítá přes 400 vozidel, novinkou je také možnost koupě vlastního domu. Připraveni na romantické podzimní projížďky v otevřeném Jaguaru po britských okreskách nebo vám spíše voní řádění ve sněhu za volantem nezkrotné buginy?

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk. K předobjednávce obdržíte i exkluzivní tričko.

Assassin's Creed Odyssey

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 5. října
  • Lokalizace: České titulky

Ubisoft nezahálí a servíruje další dobrodružství z universa Asasínů. Letos se s Assassin's Creed Odyssey ponoříme do starověkého Řecka. Na samotném počátku dějové linky bude na výběr hned ze dvou postav, zvolíte chrabrého Alexiose či nebojácnou Kassandru? Příběh bude mapovat cestu obyčejného vesničana až mezi elitu válečníků. Těšit se můžeme na rozvinutější RPG prvky, možnosti rozhodování s dopadem na děj nebo třeba na zcela překopaný soubojový systém. Chybět nebudou ani velkolepé bitvy, ať už na moři či tváří v tvář. Svůj prostor dostane i řecká mytologie. Herní mapa bude doslova obrovská a rozmanitá, od zasněžených vrcholků hor přes monumentální stavby, až po mořské hlubiny. Připraveni prožít vlastní odyseu?

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk, a to hned v několika edicích. K předobjednávce navíc získáte dvojici dárků.

Call of Duty: Black Ops 4

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 12. října
  • Lokalizace: Ne

Série Black Ops se opět vrací, a to už se čtvrtým dílem. Někoho může zamrzet absence story módu, tuto pomyslnou mezeru by měl vyplnit battle royale režim Blackout, který nabídne největší mapu v historii značky Call of Duty. Blackout rovněž bude kombinovat některé mapy z předchozích dílů Black Ops, pro fanoušky se to dá brát i jako výlet do starých dobrých časů. Zapomenout nemůžeme ani na klasický multiplayer se specialisty, který není třeba blíže představovat. Nedílnou součástí série je Zombies mód, tentokrát budou při vydání k dispozici hned tři příběhy plné hord nemrtvých, hádanek a easter eggů.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

SoulCalibur VI

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 16. října
  • Lokalizace: Ne

Oblíbená bojovka SoulCalibur přináší již šestý díl. Ponořte se do zcela nového příběhového režimu Libra of Soul a prožijte epickou pouť napříč obdobími 16. století. Boj pohledný jako nikdy před tím, o zdařilý a dynamický kabátek hry se stará Unreal Engine 4. Pro nové i zkušené hráče bojovek by mohl být velkým lákadlem Geralt z Rivie. Oblíbená postava Zaklínače bude jednou z hratelných charakterů, využije svůj ocelový i stříbrný meč ve spolupráci se znameními. Těšit se můžete i na postavy jako Grøh, Ivy, Kilik, Mitsurugi, Nightmare, Sophitia, Xianghua, Zasalamel, Siegfried a další.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Call of Cthulhu

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 30. října
  • Lokalizace: České titulky (pouze u PC a PS4 verze)

I v říjnu se budeme bát. Vychází totiž očekávaný psychologický horor Call of Cthulhu. Hra je oficiální adaptací klasické papírové hry od společnosti Chaosium, která vznikla na motivy krátkého příběhu od amerického spisovatele H. P. Lovecrafta. Děj nás zavede na tajemný ostrov Darkwater, zde musíme coby soukromý bostonský detektiv Edwarda Pierce vyřešit vraždu malířky Sarah Hawkins. Hlavními rysy gameplaye jsou RPG prvky, elementy detektivní práce a dialogové volby. Na krk nám bude dýchat stísněná a vypjatá atmosféra. Jaká tajemství a záhady skrývá svět temna pod Darkwaterem?

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Super Mario Party

  • Platformy: Switch
  • Datum vydání: 5. října
  • Lokalizace: Ne

Party pokračuje na Nintendo Switch - Mario Party série s velkou porcí zábavy pro každého. Klasický formát deskové hry dostal štědrou dávku nových strategických prvků, jako třeba specifické kostky pro každého hráče. Hra také přináší nové způsoby hraní - třeba minihry s využitím Joy-Con ovladačů a nové módy, které si užijí vaši přátelé i rodina. Desková hra pro čtyři hráče se vrací s klasickým předháněním se a hledáním hvězd. Dokonce můžete spojit dvě Nintendo Switch konzole v úplně novém dynamickém herním stylu, třeba v Toad's Rec Room módu. Nové módy a minihry spolu s originální deskou poskytnou tu nejlepší party, kdykoliv, kdekoliv a se všemi možnými hráči.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

WWE 2K19

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 9. října
  • Lokalizace: Ne

Patříte mezi zapálené fanoušky wrestlingu? Pokud ano, tak jistě ani letos nevynecháte další ročník WWE s označením 2K19. Jako každý rok hra nabídne klasickou zábavu, skvělou hratelnost, spoustu tvůrčích možností a herních módů. Letošní ročník taktéž představí obrovskou soupisku těch nejoblíbenějších hvězd světového wrestlingu. Tváří letošní dílu se stal oblíbenec AJ Styles. Show začíná!

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Thronebreaker: The Witcher Tales

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 23. října (4. prosince na PS4 a Xbox One)
  • Lokalizace: Ne

A Zaklínač podruhé! Thronebreaker: The Witcher Tales popsal následujícími řádky kolega Martin Cvrček.

Svět Zaklínače je zpět, tentokrát ve formě křížence RPG a karetní hry. Thronebreaker měl být původně první singleplayerovou kampaní pro Gwent: The Witcher Card Game. Postupem času však projekt narostl a stala se z něj samostatná hra. V ní se ujmeme role Meve, královny Lyrie a Rivie, která musí čelit invazi vojsk Nilfgaardu. Tvůrci slibují více než 30 hodin herní doby, během nichž nás čekají desítky vedlejších úkolů, obtížná rozhodnutí, setkání s novými i známými postavami, rozličná prostředí nebo správa ozbrojených sil, ať už jde o výcvik vojáků, vylepšování tábora nebo získávání zdrojů. Boj vždy probíhá ve formě karetních zápasů s principy Gwentu. A protože se Thronebreaker dotkne událostí z knižní předlohy, nejspíš se ve hře staví i Geralt z Rivie.

Další hry, které vycházejí v říjnu 2018

  • Batman: The Enemy Within - 2. října na Nintendo Switch
  • Mega Man 11 - 2. října na PS4, Xbox One, PC a Nintendo Switch
  • Lego DC Super-Villains - 16. října na PS4, Xbox One, PC a Nintendo Switch
  • Syberia 3 - 18. října na Nintendo Switch
  • Dark Souls Remastered - 19. října na Nintendo Switch
  • Just Dance 2019 - 23. října na PS4, Xbox One, Xbox 360, PC, Nintendo Switch, Wii/U
  • My Hero One's Justice - 26. října na PS4, Xbox One, PC a Nintendo Switch
  • Lego Harry Potter Collection - 30. října na Nintendo Switch

Tak takový bude říjen 2018. V komentářích pod naším výběrem se s námi podělte o vaše želízka v ohni. Na který titul se nejvíce těšíte a proč? Níže vás odkáži na tradiční anketu, která rozhodne o nejočekávanější hře komunity magazínu Zing.cz.

Příští měsíc se můžeme těšit třeba na Hitmana 2, Spyro Reignited Trilogy, Fallout 76, Battlefield V, Farming Simulator 19 a Darksiders III.

ANKETA: Nejočekávanější hra října 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama