Riot propouští 530 lidí, končí vydavatelská divize Riot Forge
Riot Novinka Riot propouští 530 lidí, končí vydavatelská divize Riot Forge

Riot propouští 530 lidí, končí vydavatelská divize Riot Forge

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Společnost se chce zaměřit na podporu live-service her.

Reklama

Riot Games oznámily výpovědi pro zhruba 530 zaměstnanců, což dělá asi 11 % společnosti. Propouštění je podle prezidenta Riotu Dylana Jadeji nezbytné, aby bylo možné směřovat síly do vývoje live-service her a nových titulů. Výrazného omezení se dočkal tým kolem primárně mobilního Legends of Runeterra, úplně skončí vydavatelská divize Riot Forge, která stála za hrami jako Bandle Tale nebo Song of Nunu.

„Požádali jsme vedoucí pracovníky, aby dělali kompromisy v tom, na čem jejich týmy pracují. Zavedli jsme zpomalení a v některých případech i zmrazení náboru. Kladli jsme důraz na kontrolu nákladů a zároveň posilovali růst našich příjmů. To vše bylo pro naše týmy bezpochyby náročné. Ale když jsem si o tom promluvil s vedoucími pracovníky napříč Riotem, bylo nám všem jasné, že tyto změny nestačí. (...) Chci, aby bylo něco naprosto jasné: tohle je absolutně to poslední, co jsme kdy chtěli udělat,“ píše ve zveřejněném dopisu zaměstnancům Jadeja.

Riot se chce více věnovat live-service titulům Valorant, League of Legends, Teamfight Tacitics a Wild Rift. S tím je spojená i přetrvávající podpora esportu. Dále bude pokračovat ve vývoji týmové bojovky známé jako Project L a nezapomíná ani na pomoc s přípravou druhé sezóny seriálu Arcane.

Přestože Riot klade důraz na zájem o zaměstnance a vypisuje řadu benefitů a způsobů, kterými se jim bude snažit pomoci, podle některých zasažených vývojářů neprobíhalo ani zde oznamování výpovědí ideálně. „V polovině hovoru mi vypadl Slack a všechny Google aplikace se odhlásily,“ píše propuštěná šéfka vývoje UX Cheryl Platz.

Loňský rok byl rokem propouštění, o práci přišlo podle různých odhadů 7 až 10 tisíc lidí v herním průmyslu. Rok 2024 má ovšem nakročeno k rychlému překonání tohoto čísla – už teď dostaly v herních společnostech výpověď bezmála 4 tisíce zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama