Ročenka 2015 očima hráče
Blogy čtenářů Článek Ročenka 2015 očima hráče

Ročenka 2015 očima hráče

Playman ...

Playman ...

Uplynulý rok „2015“ byl na hry velmi bohatý. Jedničkou se za tento rok pro mě osobně stává Zaklínač 3: Divoký hon. Tento článek je tedy shrnutím…

Reklama

Uplynulý rok „2015“ byl na hry velmi bohatý. Jedničkou se za tento rok pro mě osobně stává Zaklínač 3: Divoký hon. Tento článek je tedy shrnutím celého herního roku dva patnáct. Plus filmová ročenka aneb co vše jsem za uplynulý rok zhlédl.

 

Shrnutí 2015 v herním průmyslu

V Lednu vyšla Terraria, dále Saints Row: Gat Out of Hell (Steam píše, že mám nahráno 6.2 hodin).  Saints Row: Gat Out of Hell lze brát jako jednohubku, pokud vám to stačí, tak směle do toho.

 

V Únoru vyšlo: Evolve (Steam píše, že mám nahráno 3.3 hodin). Tato hra mě moc nechytla. Nedoporučuji nákup Evolve – pouze pokud máte skupinu přátel se kterými můžete hrát. Dále Total War: ATTILA. Tuto hru neznám, nehrál jsem. The Order 1886 – podle mnohých PS4 hráčů nedokonalá hra. A nakonec Dying Light. Velmi kladně přijatá hra.

 

Březnu vyšla Zombie Army Trilogy. Kompilace všech tří dílů této hry (Steam píše, že mám nahráno 2.5 hodin). Battlefield Hardline. Tato hra dokazuje že slavná značka prodeje nespasí. Pokud by se od bfka lišila názvem, mohla by mít víc šancí, protože to prostě není hra na vojáky ale kriminální příběh o policajtech a zločincích. Kriminálka se zkrátka nerovná Battlefieldu. Také z tohoto důvodu jsem EA tímto dílem nepodpořil. Dále vyšlo Pillars Of Eternity. Tuto hru neznám.

Dubnu vyšlo očekávané Grand Theft Auto V. A musím říct, toto byla trefa do černého. Stojí za zahrání jak samotná kampaň, kterou jsem dohrál. Tak i GTA Online, respektive Heisty (GTA Online Playing Time          41:52:03), které jsem taktéž dohrál. Jako lákadlo pro splnění všech heistů je herní měna, za kterou lze koupit všechno od oblečení až po byt či vlastní jachtu, motorku či auto. Dále vyšlo Mortal Kombat X, Tropico 5, DARK SOULS II: Scholar of the First Sin, State of Decay.

Květnu vyšel Zaklínač 3: Divoký hon (Steam píše, že mám nahráno 90.0 hodin). Moje vůbec nejhranější hra roku 2015. Nedokážu říct, jestli byla lepší hratelnost anebo příběh. A rozšíření Srdce z kamene jsem ještě do dnešních dnů nestihl dohrát. V Květnu vyšel Farming Simulator 15, Project Cars, Wolfenstein: The Old Blood (Samostatně spustitelný datadisk pro velice zdařilou střílečku Wolfenstein: The New Order).

Červen skýtá tyto hry: The Elder Scrolls Online. Batman: Arkham Knight – Podle mnohých nepovedená hra, dal jsem ji k ledu. (Tuto hru jsem si koupil ale ještě nezapl).

Červenec pouze F1 2015. Znám pouze předchozí ročník, tento se podle mnohých zas až tak neliší.

Srpen tkví mimo jiné v následujících hrách: Dishonored: Definitive Edition, pouze verze pro novou generaci konzolí. Dále Until Dawn (PS4). Gears of War: Ultimate Edition (XONE).

Září není pouze měsícem školáků ale i nás hráčů, podívejte se: Vychází, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Steam píše, že mám nahráno 1.5 hodin, musím napravit!) Hra par excellence. Mad Max (Steam píše, že mám nahráno 0.4 hodin, musím napravit!). Na Šíleného Maxe zatím nemám utvořený názor. Brothers: A Tale of Two Sons. Výborná hra. Destiny, Forza 6, PES 2016, Fifa 16. Nevím, nehrál jsem. NBA 2K16.

Říjen: Rockband 4, Tony Hawks Pro Skater 5, Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4), slušná edice doporučuji! The Talos Principle, podle všeho dobrá hra. WRC 5. Halo 5: Guardians (XONE). Minecraft: Story Mode (vyšlo i pro PC a pro Android, hraju to na mém telefonu LG btw), doporučuji Minecraft: Story Mode!

Listopad se pyšnil těmito hrami: Anno 2205, budovatelská strategie, nehrál jsem. Need for Speed, pouze konzole – nicméně to není taková tuningová pecka jak jsem čekal. Call of Duty: Black Ops III (Steam píše, že mám nahráno 3.9 hodin). Hra mě docela potěšila. Tuto hru jsem si pořídil jako první codko za několik let a jsem spokojen. Fallout 4 (Steam píše, že mám nahráno 13.4 hodin). Pokud vás bavili předchozí díly této hry, tento vás bude bavit zcela jistě stejně. StarCraft II - Legacy of the Void, nwm nehrál jsem. Football Manager 2016. Assassins Creed: Syndicate, upřímně na mě je těchto dílů asasínů již moc, první díl z univerza kterého jsem nehrál. Game of Thrones: A Telltale Games Series, o hře jsem slyšel, že nenadchla ale ani neurazila. Star Wars Battlefront, hrál jsem pouze betu (origin píše, že mám nahráno cca 4 hodin).

Prosinec: Just Cause 3 (Steam píše, že mám nahráno 23.4 hodin). Tuto hru bych popsal jako vynikající nástupce předchozích dílů, které mě neméně bavili. A ještě vyšla hra Life is Strange (kterou vlastním, nicméně jsem ji ještě nehrál). BTW Life is Strange byla na epizody a začala vycházet 30.ledna 2015.

Celý rok 2015 jsem tedy popsal, ale myslím si, že ten letošní rok už asi nebude herně lepší jak ten předchozí, nechme se překvapit!

632.1h

Hours on record - Celkový odehraný čas

 

6.5h

Average playtime - Čas v průměru nahraný

Použité zdroje:

http://www.game.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/HubArticleView?articleId=183671&hubId=183669&storeId=10151

1)SteamPowered

2)Vlastní tvorba

 

FilmPlus aneb fanoušek Odvážných palců

 

Za uplynulý rok jsem byl na následujících filmech v jednom nejmenovaném pražském kině:

1)Hobit: Bitva pěti armád 3D IMAX

2)Rychle a zběsile 7 2D IMAX

3)Spectre 2D IMAX

4)Hunger Games: Síla vzdoru 2. část 3D IMAX

5)Most špiónů 2D

6)Star Wars: Síla se probouzí 3D IMAX – titulky

 

Šílený Max: Zběsilá cesta – Tento film jsem ale viděl „pouze“ v domácích podmínkách ale stál určitě za to! A jakýže film se mi nejvíce líbil? No přece Star Wars: Síla se probouzí! Musím nicméně kriticky podotknout, že druhá návštěva na 2D verzi filmu byla horší! Byl jsem na originální verzi s titulky, nikoli na počeštěné verzi. A jaký film mi uvízl nejvíc v paměti? Je to John Wick z roku „14“, Zabiják s velkým Z, v čele Keanu Reeves! Must 2 have záelžitost. A moc se mi líbil Tribute který nechali ve filmu Fast & Furious 7 herci Paul Walker. A nesmím zapomenout na Cliffhanger v Hunger Games, to taky stálo za to. A to by bylo z filmové branže všechno pro rok 2015. Záměrně nezmiňuji obsahy a děje jednotlivých filmů, na to přijde řada v některém z nových článků. Tohle je „pouze“ročenka.

 

To by byl konec pro herní i filmový rok 2015, tak se mějte a sbohem!

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama