Rockstar zpřísňuje pravidla na RP serverech GTA Online
Novinka Rockstar zpřísňuje pravidla na RP serverech GTA Online

Rockstar zpřísňuje pravidla na RP serverech GTA Online

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

4
Platformy Windows PC

NFT jsou mimo hru.

Reklama

Roleplay servery GTA Online jsou dlouhodobě považovány za divoká místa, kde se děje leccos. Společnost Rockstar Games se proto podle serveru Gamesindustry rozhodla jasně definovat pravidla, která na nich budou v rámci PC platit. Jednou z novinek je zákaz prodeje lootboxů za skutečné peníze, nebo herní měnu. Stejně tak se firma negativně postavila k jakékoliv aktivitě týkající se kryptoměn a s nimi často spojeného NFT. Jednoduše řečeno, tvůrci nechtějí, aby hráči generovali příjmy ze svých serverů za pomoci uvedených prvků.

Rockstar zpřísňuje pravidla na RP serverech GTA Online

Dalším aspektem, který bude podléhat přísnější kontrole, se má stát zneužívání duševního vlastnictví a ochranných známek společnosti Rockstar, nebo importování duševního vlastnictví jiných společností do herního světa. Toto omezení se bude týkat jak postav a reálných značek, ta i třeba hudby. Mimo hru má být také tvoření nových projektů, dějových linek, misí, nebo rovnou celých map pro GTA online.

Rockstar nejnovější kroky v rámci omezení roleplay serverů GTA online komentuje ve svém prohlášení takto: "Společnost Take-Two si vyhrazuje právo vznést námitky proti jakémukoli projektu třetí strany nebo toto prohlášení kdykoli revidovat, odvolat anebo zrušit podle vlastního uvážení. Toto prohlášení nepředstavuje vzdání se jakýchkoli práv, která společnost Take-Two může mít ve vztahu k projektům třetích stran."

Tah to není úplně výjimečný. Rockstar je pouze jednou z řady společností, jež se rozhodly proti NFT aktivně zakročit. Zajímavá je spíše druhá část zprávy, týkající se tvorby obsahu, která by mohla komunitní tvorbu značně omezit, nebo celkově snížit snahu tvůrců generovat nová díla. Bude jim totiž jasné, že Rockstar bude moci kdykoliv přijít a jednoduše jej zrušit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama