Rodiče hromadně žalují Roblox
Roblox Novinka Rodiče hromadně žalují Roblox

Rodiče hromadně žalují Roblox

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Společnost prezentovaná obvinění popírá.

Reklama

Roblox je hrou, která stabilně vzbuzuje různé kontroverze. Aktuálně se stala terčem naštvaných rodičů, kteří se rozhodli, že firmu stojící za slavným titulem zažalují. Důvodem k žalobě má být skutečnost, že společnost Roblox Corporation zkresluje informace, pracuje s falešnou reklamou a také šíří explicitní obsah, na serverech kam se mohou děti připojit. Jedním z prvků proč žaloba vznikla má být také skutečnost, že společnost Roblox uvedla rodiče v omyl a nechala je ve hře utrácet peníze. A podle všeho nebyl z jejich strany vynaložen úplně malý obnos, jednat se má o tisíce dolarů.

Rodiče hromadně žalují Roblox

K žalobě se už pro server PC Gamer vyjádřila také společnost Roblox Corporation. Ta obvinění samozřejmě popírá a chce na ně reagovat u soudu. Dle jejích tvrzení se její zaměstnanci aktivně podílí na moderování a sledování bezpečnosti na serverech prakticky 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a problematický obsah vyhledávají a následně blokují.

Proti tomuto tvrzení pak stojí obžaloba pracující s tím, že se dětem podařilo během hraní narazit na nahé avatary provozující pohlavní styk. Některým dětem pak přicházely sexuální zprávy. Alexandra Walshová, zakladatelka firmy Walsh Law prezentující zájmy rodičů komentovala situaci takto: "Rodiče, kteří by své děti nikdy nenechali používat TikTok, se dvakrát nerozmýšlejí, zda je pustit na Roblox, přestože to, s čím se na Robloxu setkají, může být mnohem škodlivější." Tato žaloba je pouze jednou z řady, které na Roblox míří. Jak se s ní firma vypořádá je otázkou, není však nevyhnutelné, že bude nucena vyplatit rodinám odškodné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama