Rome total war ( flashback )
Blogy čtenářů Recenze Rome total war ( flashback )

Rome total war ( flashback )

Anonymní

Anonymní

Rome total war je třetí pokračování velmi kvalitní strategické série. Přinesl několik zásadních změn podle, kterých vznikl např. Empire nebo Napoleon.…

Reklama

Možná si budete myslet Rome total war to už to bylo, ale proč se na ně nepodívat z dnešního pohledu.

Rome total war je třetí pokračování velmi kvalitní strategické série. Přinesl několik zásadních změn podle, kterých vznikl např. Empire nebo Napoleon. Z mého osobního hlediska to byl a je díl nejlepší. V budoucnu vyjde Shogun a já doufám, že mě opět nezklame.

 

Kostky jsou vrženy (kampaň)

Nejprve si vyberete jednu ze čtyř původních frakcích každá z frakcí má za úkol do určitého roku zabrat určité oblasti. Teď už je jen na vás jak to provedete buďto  budete zbrojit velkou armádu nebo vytvoříte alianci a postupně budete porážet po boku spojenců nepřítele. Zní to tak jednoduše co, ale opak je pravdou pokud své výdělky nebudete investovat rozumně brzy se vám to odrazí v rozpočtech (nedostatek peněz = vojáci odcházejí za armády, lid se bouří pro zvýšení daní a nepřítel zbrojí a vy můžete pomalinku čekat až zaútočí). Když už mluvím o financích získáváte je z obchodů se spojenci nebo stavěním polí a tržnic. Vaší další možností je stavět a verbovat vojáky (pozor každý tak platíte za žold proto je lepší mít méně vojáku, pokud nejste ve válce).

Když se posuneme dál je také nesmírně důležité vybírat dobrého nástupce trůnu, protože jestli si nezvolíte udělá to CPU a věřte mi někdy to není dobrá volba, např. CPU vybralo nezkušeného mladého panovníka, kterému ostatní státy nevěřily a začaly mnou opovrhovat. Chtěl bych podotknou, že když vám padne nebo zemře stářím či jiným důvodem panovník je to opravdu velká rána pro frakci. Mapa zasahuje po celé Evropě a části Afriky. Možná si myslíte „nezapomněl“ na příběh ne nezapomněl ten si tvoříte sami a je to opravdu zábavné měnit historii.

Strategie nebo arkáda ?

V hodně strategiích jde pouze o to kdo má převahu nebo o několik levelů lepší jednotky. Rome na to jde jinak staví na tom jací jste stratégové né kolik vojáků jste schopni si pořídili. Jste omezeni na bitvy na souši a obléhání měst,vesnic a hradů (Námořní bitvy se objevily v předposledním díle Empire.) Své armádě dáváte několik různých povelů (držení formace, běh, zastavit všechny činnosti apod.). Před každou bitvou máte možnost rozestavět své jednotky do libovolné pozice a formace. Téměř každá jednotka má své výhody a nevýhody. Je jen na vás jak dokážete porazit nepřítele.

 

Free battle

Ve volné hře si můžete vybrat něco okolo třiceti národů nutno podotknou, že tři jsou úplně stejné (jde jen o rody ve starověkém Římě). Boje jsou velmi zajímavé a epické v tom smyslu, když si přiblížíte k boji a vidíte jak bojují tisícové armády. A byl to právě Rome, který ve mě vyvolal pocit epických bitev. Ano Empire je velmi zajímavý, ale přiznejme většinou se střílí ,a když se dostaneme do střetu žádná masivní řežba to není. Celkově si myslím, že to je jeden z největších plusů.

Druhý mód je dobývání pevností a osad.

 

Multiplayer

Ten jen  zmíním. Byl a je to super zážitek si zabojovat proti živé inteligenci, ale není to na moc dlouho. Chybí něco co by vás táhlo dal (nejsou tam lvl). Já věřím spíž v nově vytvořený multiplayer v Napoleonovi (zde se dá hrát kampaň ve více hráčích) a autoři slibují, že Shogun bude v tomto ohledu jedinečný.

Něco o posunu serie

Serie total war jak jsem zmínil je docela dlouhá serie. První díl nebil úplná pecka, ale díky němu se založila obrovská komunita fanoušků, a možná jen diky tomu tu jsou další díly. Kazdy díl mel vylepšenou grafiku a většina se odehrávala v jiných obdobích (kromě medival 2 a brzy shogun 2). Postupně se objevuji nove vychytávky tipu politika obchod a vláda nove kontinenty a mnoho dalšího.

 

... zde pokračujte v psaní ...

Rome total war ( flashback )

Verdikt

Hra mě bavila ještě do minulého roku a chtělo se mi zazpomínát tak jsem udělal recenzi. Hru můžu doporučit lidem co nemájí dostatečně silný počítač nebo nemají co dělat a chtějí si zahrát dobrou strategii tak ať si R:TW koupí. Sečteno podtrženo 8/10 je super výsledek na pět let staru hru. :)

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Kampaň
Dlouhodobost
Free battle
Kvalitní strategie
Dobývání pevností
Grafika ( na tuto doubu )
AI
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama