The Callisto Protocol Novinka Rozšířený trailer na The Callisto Protocol

Rozšířený trailer na The Callisto Protocol

Martin Pritula

Martin Pritula

6

Glen Schofield usiluje o vytvoření nejděsivější hry všech dob.

Reklama

Titul The Callisto Protocol byla jedním z největších překvapení, kterých jsme se na letošních The Game Awards dočkali. Zejména fanoušci Dead Space jásali, neboť celý projekt vede Glen Schofield, jenž tehdy působil na pozici generálního manažera ve studiu Visceral Games.

Kromě rozšířeného traileru, na který se můžete podívat výše, proběhla na Discordu Q&A, v níž vývojáři odpovídali na dotazy fanoušků.

Asi tou nejzajímavější informací, která od vývojářů padla bylo, že usilují o vytvoření vůbec nejděsivější hry všech dob. ,,Povedlo se nám to s Dead Space, povede se nám to znovu,” řekl Schofield.

Hra se odehrává ve věznici Black Iron, která zasazena na jeden z hlavních měsíců Jupiteru. Díky tomu si hráči budou skutečně připadat, jako by byli v naprosté izolaci. ,,Věznice sama o sobě je dostatečně strašidelné místo a věznice na mrtvém měsíci Jupiteru je přímo děsivá. Nedovedu si představit nic, co by bylo více skličující a izolované než toto,” pokračuje Schofield.

Z tohoto důvodu se jedná čistě o hru pro jednoho hráče, kooperace se tedy nekoná, jelikož by mohla zážitek znehodnotit. Nedávno Schofield sdělil i to, že vizuální zpracování hry je neskutečně působivé a vývojáři si dávají velmi záležet na naprostých detailech. Údajně to zašlo tak daleko, že musel tým krotit, aby tvorba grafiky nezabrala abnormální množství času.

The Callisto Protocol vyjde nejdříve v roce 2022 na blíže neupřesněné platformy. Více informací se dozvíme v nadcházejících měsících.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama