RPG Maker MV vychází 23. října
Novinka RPG Maker MV vychází 23. října

RPG Maker MV vychází 23. října

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Multiplatformní program na tvorbu her nyní nabízí vylepšený editor a mnoho dalšího.

Reklama

RPG Maker MV je prozatím posledním výtvorem z dílny studia Enterbrain. Z názvu je již patrné, že jde o software, který vám dovoluje vytvořit si své vlastní RPG a od 23. října konečně zavítá také na počítače s Windows a Mac OS X. Cena je stanovena na 73,99 euro (případně na 79,99 dolarů), ale předprodeje prostřednictvím Steamu nebo na oficiálních stránkách RPG Makeru nabízí nyní slevu 10 procent.

Vývojáři se chlubí tím, že je jejich produkt dost jednoduchý pro dítě, dostatečně výkonný pro vývojáře a všestranný pro jakoukoli platformu

Celé roky byl RPG Maker tím nejjednodušším způsobem, jak si na počítači vytvořit svou vlastní RPG hru. K tomu byly vytvořeny nástroje, které sednou každému bez ohledu na zkušenosti nebo úroveň dovedností. Nový RPG Maker MV, ale už není hrou pouze pro PC. Hlavní devízou je jeho všestrannost, kdy si svou hru vytvoříte doma na počítači a potom ji jednoduše aplikujete do zařízení s iOS, Androidem, Windows, OS X nebo ji dokonce můžete hrát v prohlížeči (musí podporovat HTML5).

RPG Maker MV nyní nabízí uživatelsky přívětivější mapu systému, která vám pomůže se zorientovat a lehčeji vybudovat svůj RPG svět. Využít lze také jednoduchý a intuitivní systém tvorby událostí lze lehčeji a rychleji vytvářet NPC postavy.

Stejně jako předchozí RPG Makery má i RPG Maker MV vlastní grafické a zvukové prostředky jako jsou různí skřítkové, bojovníci, nebo různé zvukové efekty a hudbu. MV nabízí různou škálu možností jak pro fantasy, tak i pro sci-fi hry.

Nově je také jednodušší přepínání mezi Front View Battle a Side View Battle pohledem na bitvu. Také není problém přejít z ovládání hry pomocí klávesnice na jiný způsob. Třeba pouze pohybem myši nebo dokonce prostřednictvím dotykové obrazovky.

Poslední možností, jak si ještě přizpůsobit svou hru, je použití pluginů. Na výběr jsou přímo od tvůrců RPG Makeru nebo pak od jiných fanoušků, případně si v JavaScriptu můžete udělat své vlastní. Díky Plugin Manageru můžete vytvořit pouze zlomek .js souboru a poté jej nakonfigurovat přímo v editoru hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama