S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči
Novinka S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

Inzerce

Inzerce

Univerzální dárek pro hráče.

Reklama

Výběr ideálního dárku pro hráče může být občas ošemetný. Při koupi hry se nemusíte trefit do žánru, na myš a klávesnici jsou hráči hákliví, co se modelu týče. S monitorem je to ale jiná a LG UltraGear jistě s radostí rozbalí i ten nejnáročnější hráč.

Herní monitory šly s cenou v posledních letech dolů. Velmi zajímavé modely s vysokou obnovovací frekvencí a kvalitním IPS panelem koupíte i za méně než čtyři tisíce korun. O moc si nemusíte připlácet ani za QHD verze s větší úhlopříčkou. Přesně to je případ také u modelů LG UltraGear 24GQ50F-B a 27GR75Q-B.

Nejprve se podíváme na menší 24palcový model LG UltraGear 24GQ50F-B. Ten nabízí rozlišení Full HD, což je u této úhlopříčky plně dostačující hodnota. S obnovovací frekvencí 165 Hz tento model zaujme kompetitivní hráče, kteří v online titulech ocení krátkou dobu odezvy 1ms a maximálně plynulý obraz.

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

Vždy plynulý obraz zajišťuje podpora technologie AMD FreeSync Premium. Pokud tedy spustíte náročnější hru a nedosáhnete na 165 FPS, i tak si užijete každý jeden snímek. Monitor totiž synchronizuje svoji obnovovací frekvenci s výstupem z grafické karty.

Za zmínku stojí i herní softwarové funkce. Monitor nabízí vlastní zaměřovač, který si můžete zapnout v úplně jakékoliv hře. Stabilizátor tmavého prostředí vám pomůže s rozpoznáním nepřítele i ve tmě. Nikdo se před vámi neskryje.

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

Samotné zpracování vás rovněž ohromí, zejména k ceně, která je pouhých 3 498 korun. LG zmenšilo rámečky po stranách a nahoře u obrazovky na minimum, což vás jen ujišťuje v tom, že vlastníte prémiový kus hardwaru. Zadní strana je minimalistická, a hlavně poskytuje snadný přístup ke konektorům.

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

LG UltraGear 24GQ50F-B můžeme doporučit hráčům kompetitivních titulů jako je Counter-Strike, League of Legends nebo Call of Duty: Warzone. Hodí se i pro ty, kteří obecně preferují menší monitory.

Větší bratříček s označením 27GR75Q-B vyniká QHD rozlišením na úhlopříčce 27 palců. Poměr velikosti a rozlišení je opět ideální, abyste měli velmi detailní obraz, avšak rozjetí her vás nestálo zbytečně mnoho výkonu. IPS obrazovka zde nabízí zejména lepší pokrytí barev, až 99 % sRGB barevného prostoru. Užijete si také skvělý kontrast skrze podporu HDR10.

K plynulosti obrazu u LG UltraGear 27GR75Q-B dopomáhá nejen AMD FreeSync Premium, ale také kompatibilita s Nvidia G-Sync. Je tedy jedno, zda vlastníte grafickou kartu od červeného nebo zeleného týmu, vždy získáte maximálně plynulý obraz bez sekání a artefaktů.

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

Opět si můžete užít softwarové vychytávky jako vlastní zaměřovač, stabilizátor tmavého prostředí nebo počítadlo FPS.

U tohoto modelu navíc oceníte propracovaný stojan. Obrazovku si můžete výškově nastavit, naklonit i kompletně překlopit na výšku. Opět nechybí bezrámečkové provedení ze tří stran.

S monitory LG UltraGear se na Vánoce zavděčíte každému hráči

Za cenu 6 999 korun jde o stále velmi dostupný model, který udělá radost i náročnějším hráčům. Oba monitory jsou skvělé pro vlastníky notebooku. Přechod z malé obrazovky notebooku na plnohodnotný monitor představuje velký upgrade. Monitor můžete vzít i těm, kteří již jeden mají. Vlastnit dva nebo klidně i tři monitory je luxus, který ve výsledku moc nestojí. Možná vás překvapí, o jak praktickou záležitost jde. Jedná se tak o jeden z nejlepších dárků, který můžete vašemu hernímu parťákovi (nebo sami sobě) nadělit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama