Saber je zřejmě volný. Smazal odkazy na Embracer
Novinka Saber je zřejmě volný. Smazal odkazy na Embracer

Saber je zřejmě volný. Smazal odkazy na Embracer

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

O odkoupení společnosti informoval před časem Bloomberg.

Reklama

Společnost Saber Interactive smazala ze svých webových stránek všechny odkazy na svého dosavadního majitele, švédský holding Embracer Group. Už před časem jsme informovali o pravděpodobném stěhování Saberu do rukou soukromých investorů. Zdá se, že odkoupení firmy už proběhlo anebo k němu dojde velmi brzy.

Saber vymazal podnázev An Embracer Group Company ze svého loga i zmínku o majiteli z prvního odstavce na webu. Naopak přetrval úvod: „Saber Interactive je americký vývojář a vydavatel videoher. Tvoří ho více než 20 studií a přes 2 500 zaměstnanců po celém světě.“ To naznačuje, že obchod zahrnuje kompletní Saber včetně všech jeho studií, mezi nimiž najdeme 3D Realms, Aspyr nebo New World Interactive.

Informace Bloombergu ze začátku března tvrdí, že v Saberu zůstává doma i remake Star Wars: Knights of the Old Republic, na kterém původně pracoval dceřinný Aspyr.

Prodej Saberu zapadá do aktuální potřeby Embraceru snižovat náklady a splácet dluh. Špatná finanční situace evropského giganta vedla k uzavření několika studií a propuštění vysokých stovek zaměstnanců. Dalším kandidátem na prodej je Gearbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama