Sandbox aneb uvedení do pískoviště
Blogy čtenářů Článek Sandbox aneb uvedení do pískoviště

Sandbox aneb uvedení do pískoviště

Jsem rád že si čtete tento článek  jelikož je ze Sandbox blogu první, chtěl bych Vás (ty kterým pojem sandbox stále nic neříká) seznámit se sandboxem…

Reklama

Jsem rád že si čtete tento článek  jelikož je ze Sandbox blogu první, chtěl bych Vás (ty kterým pojem sandbox stále nic neříká) seznámit se sandboxem jako takovým.

 

Už název sandbox (herní žánr), v českém překladu pískoviště, o sobě dosti vypovídá. Sandox tituly, některými nazývané "Free Roam" či "Open World" tituly, jsou hry které vám poskytnou buď úplnou nebo alespoň částečnou volnost. Sandbox hry jsou většinou situované do virtuálního světa. V prvním případě je vám poskytnut zcela volný svět a ve druhém jmenované je svět rozdělen do jednotlivých oblastí či zón které jsou od zbytku světa nějak odděleny. Sandbox tituly jsou ve většině případů až na vyjímky nelineární.

 

Mezi nejznámější a dá se říci i ve svém žánru nejuznávanější patří série Grand Theft auto, která sandbox titulům kraluje.

Dále jsou tu pecky jako Assassins Creed, Red Dead Redeption, Red Faction, Fallout, Driver, Just Cause, Crysis, Far Cry a samozřejmě domácí Mafia

A samozřejmě bych si nedovolil opomenout i Bully, Saints Row, the Godfather, Scarface, Saboteur, Mercenaries, Wheelman, Prototype, Crackdown nebo masivně multiplayerový APB.

 

Je jich ale požehnaně že. Většinu z nich znáte nebo jste o nich něco slyšeli tudíž se nejedná o nic neznámého.

Já osobně přišel k těmto hrám už vělmi, velmi dávno. Vlastně jsem na nich vyrůstal. Jednou mi je ukázal blízký člověk a od té doby mi tento styl hraní přirostl k srdci. Vyrůstal jsem na GTA a také že mám doma sbírku všech GTA.V podlení době jsem se pustil i do mého oblíbeného Crysis a občas i Fallout. Jednoduše jsem sandboxový nadšenec a to je ten důvod proč chci přispěvovat do tohoto blogu. Je pro všechny kterým sandbox něco říká.

 

Takže zpět k tomuto blogu. Budu se snažit vám sem z původního Zingu či z vlastních zdrojů přefiltrovat informace ze světa sandboxového žánru. Občas také přibude nějaké to video a obrázky. Nesuďte mě kdybych se někde dopustil chyby či mystifikací. Připiště mi to do komentářů, jsem otevřen vaší kritice, ale samozřejmě i případným pochvalám :) .

Jestli by jste mě chtěli nějak doplnit tak se také směřujte do komentářů.

 

[embed]http://www.youtube.com/v/hRJHl8bMgsI[/embed]

... zde pokračujte v psaní ...

 

Tím bych se s vámi chtěl pro dnešek rozloučit tak si užijte zbytek týdne a nadcházející výkend.

Ahój :)

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama