Satirická strategie Here Be Dragons
Článek Satirická strategie Here Be Dragons

Satirická strategie Here Be Dragons

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Proč vám tak dlouho tajili pravé pozadí výprav Kryštofa Kolumba.

Reklama

Kryštof Kolumbus objevil Ameriku v roce 1492. Prý za deset týdnů, se stovkou mužů a se třemi kocábkami. To je LEŽ! Tak za prvé, někdo napřed musel zabít všechny ty krakeny a tritony! Za druhé někdo přece musel zabít i gigantického Leviathana! A za třetí někdo musel z moře napřed vyhnat všechny lodě duchů!

 

Satirická strategie Here Be Dragons

 

Informace o těchto činech, jež byly naprostou nutností, v archivech chybí a nenaleznete je ani v žádných starých kronikách. Lidé, kteří se účastnili těchto výprav, totiž nebyli rozumnými lidmi. Maniaci, blázni a dobrodruzi byli nuceni královskými rozkazy vyhladit zlo v tehdy ještě nezmapovaných mořích. A právě tyto slavné události zcela poprvé a naprosto pravdivě popisuje kostková tahová strategie Here Be Dragons.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UQZxeA5HwsM&feature=emb_logo[/embed]

 

Ve hře vedete posádky lodí a také různé netvory za účelem pomoci výpravě Kryštofa Kolumba docílit jejího cíle a objevit Indii, tedy Ameriku. Hlavní mechanikou je rozmisťování číselných kostek na různé akce, díky čemuž léčíte posádku, bojujete s hrůznými potvorami či vylepšujete vaše lodě. Tvůrci tento systém převzatý z deskových her nazývají Dice Activation System. Here Be Dragon jako svoji prvotinu vytvořilo malé a nezávislé studio Red Zero Games z Varšavy a právě ji vydalo pro PC na Steamu za 16,79 EUR (cca 420,-).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama