Saúdskoarabské Savvy Games se netají ambicemi
Novinka Saúdskoarabské Savvy Games se netají ambicemi

Saúdskoarabské Savvy Games se netají ambicemi

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Státní firma má stále dostatek financí na investice.

Reklama

Saúdskoarabská státní firma Savvy Games Group má stále k dispozici 75 % rozpočtového balíku na investice do videoherních firem. V rozhovoru pro magazín Pocket Gamer to řekl šéf společnosti Brian Ward.

Saúdská Arábie se dlouhodobě netají ambicemi ve videoherním průmyslu. Podle Warda chtějí Savvy Games vytvořit silný ekosystém do roku 2030. Nahrává jim k tomu rychlý růst průmyslu v oblasti Egyptu, Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů, jehož obrat pro rok 2026 se odhaduje na 2,8 miliardy dolarů.

Savvy Games plánují vybudovat epicentrum esportu, zároveň investují do velkých herních společností, jako je Nintendo, Electronic Arts nebo Take-Two Interactive. Loni mělo sejít z významné investice do švédského giganta Embracer Group. Úplné akvizice se dočkaly společnosti SNK a Scopely, za kterou dala saúdskoarabská firma skoro 5 miliard dolarů.

Kontroverze vzbuzuje skutečnost, že Savvy Games Group je financována saúskoarabským Národním investičním fondem (PIF), kterému předsedá princ Muhammad bin Salmán. Ten měl dát přinejmenším souhlas k vraždě novináře Džamála Chášukdžího v roce 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama