Sběratelské edice her: Hobby které nenudí
Blogy čtenářů Článek Sběratelské edice her: Hobby které nenudí

Sběratelské edice her: Hobby které nenudí

Anonymní

Anonymní

Sběratelství je koníček nebo Hobby chceteli, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených), založeném…

Reklama

Sběratelství je koníček nebo Hobby chceteli, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených), založeném na specifickém zájmu sběratele a jejich uchovávání ve své sbírce.

Spousta hráčů a určitě se najdou i na tomto webu je takových, kteří si radí někde doma na poličce vystaví limitovanou edici a kochají se na ní každý den. Ale já se teď ptám, mají dnešní limitované edice nějaký smysl a nějakou výhodu před klasickými edicemi?

 

Už jen ten název "limitované edice" nám napovídají, že v této edici by se mělo ukrývat něco unikátního, ale v dnešní době tak tomu není často. Velká většina nových limitik je jen na to, aby z hráčů a fanoušků pomocí toho vytáhli co nejvíce peněz a často stojí za omluvte mě za ten výraz za h***o. Asi největším kamenem úrazu u limitovaném edici je in-game obsah, který je sice hezký ve hře ale nemůžeme si ho vystavit na okrasu apod.

Myslím si, že pokud si hráč zakoupí limitované edice za nějakých 100-150 €, tak určitě nebude moc nadšený, když mu tam hodí obyčejné DVD s hrou a pár in-game bonusů. Pořádná limitovaná edice je to, pokud dostanete pořádnou, krásnou krabičku a v ní také pořádný obsah jako je art book, figurky které jsou sice v nějakých limitovaných edicích ale často špatně zpracované a nekvalitní, dále nějaké ty CD / DVD se soundtrackem, filmem o natáčení hry a podobně. Neříkám že to v limitkách není, ale například dost často se stává, že soundtrack je ve formě stahovatelného obsahu apod.

 

Pro příklad si zkuste porovnat například edici Witcher 2: Assassins Of Kings Collector Edition a Call of Duty: Modern Warfare 3 Hardened Edition. Ve druhé zmíněné edice není doslova nic, jediná věc, která se mi na této edici líbila je samotná krabička, která byla asi nejkrásnější věcí této edice, kromě toho tam byla samotná hra, deník, in-game obsah a roční členství pro hru, které tvořilo asi 50% cenu edice. No naopak v edici Witcher 2: Assassins Of Kings bylo toho nesrovnatelně víc.

Rovněž je třeba zmínit, že něco podobného je i s klasickými edicemi, při kterých dostanete pouze klasický obal s černo - bílým manuálem a samotným DVD s hrou. Ale při některých hrách nedostanete už ani ten manuál, stalo se mi při koupi hry Medal of Honor jsem dostal jen malý nalepený papírek s CD-key a DVD. A právě pro to mnoho hráčů přestává investovat do krabicových verzí a přiklánějí se k digitální distribuci, která je levnější a pro jednu krabičku se fakt nevyplatí zaplatit na hru více peňez. No ale samozřejmě mezi sebou máme i milovníky krabicových verzí, kteří na to nedají dopustit, ale proč ne, pokud na to člověk má a zaplatí pro jednu ubohou krabičku víc, nikdo mu v tom nebrání ale můj názor na to je takový, že to pro mě není zbytečné vyhazování peněz za zbytečnou věc. Samozřejmě toto je pouze můj názor a pohled na dnešní Limitované edice a obyčejné edice, každý z vás může mít ale jiný názor.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama