Sea of Thieves bude mít dobrovolný cross-play
Sea of Thieves Novinka Sea of Thieves bude mít dobrovolný cross-play

Sea of Thieves bude mít dobrovolný cross-play

Jan Tomanek

Jan Tomanek

Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Úprav se dočká i bojový systém.

Reklama

Akční adventura s pirátskou tématikou Sea of Thieves byla při svém vydání široce kritizována za svou vysokou absenci herního obsahu. Uplynul skoro rok a vývojáři se pilně snaží tento neduh zalátat. V updatu, který nás čeká, se můžeme těšit na dvě zajímavé změny.

Update nese název The Arena a bude se zaměřovat na kompetitivní PvP. Tým se proto rozhodl udělat v soubojovém systému nějaké změny. Druhou změnou je potom cross-play, který bude nyní zcela dobrovolný. V posledním vývojářském deníčku Joe Neate řekl, že naslouchali zpětné vazbě a přináší nám tyto změny.

„Sea of Thieves je samozřejmě cross-play titul a milujeme, co tato funkce do hry přináší. Líbí se nám možnost, že konzoloví hráči mohou hrát bok po boku s těmi na PC. Přináší to mnohé výhody, ale zároveň jsme našim fanouškům naslouchali a s novým updatem za rohem jsme cítili, že možnost cross-playe by měla být zcela dobrovolná. V detailu jsme o tom diskutovali, našli jsme řešení a začínáme na jeho implementaci do hry. Taky bychom byli rádi, kdyby tato možnost byla dostupná ještě před vydáním Areny. Pokud hrajete na konzoli a máte gamepad, budete mít možnost upravit si matchmaking tak, aby jste byli spojeni s hráčem, který disponuje stejným hardwarem,“ řekl Neate.

Studio si inspiraci opět vzalo od fanoušků a myslí si, že je to správný přístup. A to hlavně v době, kdy přichází kompetitivní mód. Jakmile bude tato funkce ve hře, tak by měla být k dispozici jak v Arena módu, tak i v klasickém adventurním. Hra bude na konzolích podporovat klávesnici a myš. Pokud se tedy rozhodnete hrát s klávesnicí a myší, tak budete automaticky zařazeni mezi hráče na PC.

A nyní k druhé novince, kterou je už zmiňovaný systém soubojů. S přidáním režimu Arena se vývojáři chtějí na systém boje více zaměřit a slibují, že by neměl být tak neohrabaný, ale daleko víc plynulý. Každá zbraň by pak měla plnit svou roli a měly by se dočkat větší péče. The Arena ještě nemá datum vydání, víme jen, že bychom se měli dočkat ještě v tomhle čtvrtletí. Dočkáme se taky nové hospody a obchodní společnosti The Sea Dogs, kde budeme plnit PvP úkoly. Více informací naleznete ve videu níže.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama