Šéf Xboxu chce ze Starfieldu udělat nejhranější hru od Bethesdy
Novinka Šéf Xboxu chce ze Starfieldu udělat nejhranější hru od Bethesdy

Šéf Xboxu chce ze Starfieldu udělat nejhranější hru od Bethesdy

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

14
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Sci-fi titul má pokořit také Skyrim.

Reklama

S poněkud odvážným tvrzením přišel šéf Xboxu a celé herní divize Microsoftu, Phil Spencer, během rozhovoru s novinářkou Tinou Reed pro magazín Axios. Spencer v něm uvedl, že chce, aby se nadcházející hra Starfield od Bethesdy stala vůbec tou nejhranější hrou Todda Howarda. Pokořit by tak měla i legendární The Elder Scrolls V: Skyrim, přestože bude Starfield konzolovou exkluzivitou pro Xbox.

Ačkoliv se to může někomu zdát nepravděpodobné, Spencer a Howard skutečně chtějí, aby se Starfield stal nejhranější hrou z produkce Bethesdy. "Miluji statistiky Forzy 5 a Halo. Miluju, kolik lidí hrálo Psychonauts 2 oproti Psychonauts 1. Takže když se dívám na týmy, když se s Toddem bavíme o Starfieldu, je to jakože: 'Jak zajistíme, aby to byla nejhranější hra Todda Howarda vůbec?'" uvedl Spencer. Doposud byl zveřejněný krátký teaser trailer, který nám poodhalil pouze vizuální stylizaci hry. Podle spekulací by měl další trailer na hru přijít ještě tento měsíc.

Kromě Starfieldu má hlava herní divize Microsoftu také velké plány s dalšími budoucími členy rodiny Xbox Game Studios. Ano, řeč je o společnosti Activision Blizzard, o které se v rozhovoru rovněž mluvilo. Podle všeho chce Spencer tituly jako World of Warcraft, Call of Duty a Candy Crush udělat ještě přístupnější. "Ano, chci, aby WoW za pět let hrálo více lidí, než dnes. Chci, aby za pět let hrálo Call of Duty více lidí, aby za pět let hrálo Candy Crush více lidí, protože jsme je zpřístupnili více lidem," sdělil Spencer.

Jak přesně toho chce Spencer docílit zatím jasné není a pravděpodobně ještě nějakou dobu ani nebude, jelikož k dokončení akvizice společnosti Activision Blizzard má dojít až příští rok. Nicméně jako nejpravděpodobnější varianta se jeví, že Spencer bude chtít zmíněné tituly zahrnout do předplatného Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama